Κλείσιμο

"Νικητής" η αποχή στην Κύπρο

Σύμφωνα με τα πρώτα ανεπίσημα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στην Κύπρο που είδαν το φως το Σάββατο το βράδυ πρώτο κόμμα αναδεικνύεται ο Δημοκρατικός Συναγερμός με διαφορά μικρότερη της 1 ποσοστιαίας μονάδας από το δεύτερο ΑΚΕΛ. Σε πρωτοφανή ποσοστά ανήλθε η αποχή που έφθασε στο 41,12%.

Πρόκειται για την δεύτερη εκλογική αναμέτρηση για την Ευρώπη που διεξάγεται στην Κύπρο από το 2004 οπότε η Μεγαλόνησος εντάχθηκε στην ΕΕ. Στις πρώτες ευρωεκλογές, που διεξήχθησαν στην Κύπρο το 2004, η αποχή ήταν 28%.

Στις 10 το βράδυ έκλεισαν οι κάλπες στην Ιταλία και θα ξανανοίξουν την Κυριακή στις 7 το πρωί προκειμένου να συνεχισθεί η διαδικασία για τις Ευρωεκλογές και τις δημοτικές.

Τους αντιπρόσωπους τους στο Ευρωκοινοβούλιο εξέλεξαν το Σάββατο και οι ψηφοφόροι σε Τσεχία, Σλοβακία, Λετονία και Μάλτα.

Περίπου 7.000 Κύπριοι πολίτες που διαμένουν σε 14 ελληνικές πόλεις ψήφισαν για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Τριάντα πέντε χιλιάδες Έλληνες που κατοικούν σε ευρωπαϊκές χώρες, ψήφισαν το Σάββατο στα κτίρια των ελληνικών πρεσβευτικών και προξενικών αρχών ή άλλων ελληνικών υπηρεσιών. Οι 25.000 εξ αυτών ψήφισαν στη Γερμανία.

Υπενθυμιζεται ότι οι ευρωεκλογές έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στη Βρετανία, την Ιρλανδία και την Ολλανδία.

Η Ολλανδία είναι η μοναδική χώρα η οποία, όπως και το 2004, ανακοίνωσε μερικά αποτελέσματα των εκλογών, σύμφωνα με τα οποία η ακροδεξιά εξασφαλίζει 4 έδρες.

Πηγή: skai.gr