Κλείσιμο

Εκδήλωση με θέμα την κατάθλιψη στη σύγχρονη εποχή από τον Σταμάτη Μαλέλη

Ο Σταμάτης Μαλέλης και το kontasou.com σε συνεργασία με το Θέατρο Πρόβα, σας προσκαλούν την Πέμπτη 15 Μαρτίου σε μια «συνάντηση κοινωνικής ευαισθητοποίησης» με θέμα: «Η κατάθλιψη στη σύγχρονη εποχή».

Στόχος της εκδήλωσης είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό για την κατάθλιψη, αυτή την ύπουλη και ιδιαίτερα διαδεδομένη ψυχική ασθένεια, η οποία ακόμα και σήμερα αποτελεί ταμπού. Να ενθαρρύνει τους ανθρώπους που πάσχουν να αναγνωρίσουν το πρόβλημα, ώστε να αναζητήσουν έγκαιρη και αποτελεσματική θεραπεία.

Οι ασθενείς με κατάθλιψη στην Ελλάδα εκτιμάται ότι ξεπέρασαν τους 500.000 το 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο 2ο Συνέδριο Ψυχικής Υγείας.

Αν και πρόκειται για μια πολυπαραγοντική νόσο, τα στοιχεία δείχνουν ότι η οικονομική και κοινωνική κρίση έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην αύξηση των ασθενών, ενώ στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει ανατραπεί η κλασική επιδημιολογία που αναγνωρίζει τις γυναίκες ως τα βασικά θύματα της κατάθλιψης.

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο Σταμάτης Μαλέλης, συγγραφέας και δημοσιογράφος, η καθηγήτρια ψυχιατρικής ΕΚΠΑ Αιγινήτειο Νοσοκομείο Μένη Μαλλιώρη και ο στιχουργός Κυριάκος Ντούμος.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο σειράς συναντήσεων ευαισθητοποίησης που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα με πρωτοβουλία του Σταμάτη Μαλέλη, συγγραφέα ήδη δυο βιβλίων, με θέμα την κατάθλιψη.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018, στις 8:30 μμ, στην αίθουσα του Θεάτρου Πρόβα Αχαρνών και Ηπείρου 39, Αθήνα.
Πηγή: skai.gr