Κλείσιμο

Τα παιδιά της Συρίας υποφέρουν από τοξικό άγχος

Η παρατεταμένη έκθεση των εκατομμυρίων παιδιών της Συρίας στη φρίκη του πολέμου τα αναγκάζει να ζουν σε συνθήκες «τοξικού άγχους» σύμφωνα με την οργάνωση Save the Children.

Αν δεν υπάρξει άμεση βοήθεια η ζημιά που έχει γίνει σε μια ολόκληρη γενιά παιδιών μπορεί σύντομα να καταστεί μη αναστρέψιμη προειδοποιεί η οργάνωση. 

Το άγχος του πολέμου είχε ως αποτέλεσμα να αυξήσει τα περιστατικά ενούρησης, τους αυτοτραυματισμούς, τις απόπειρες αυτοκτονίας και την επιθετική συμπεριφορά μεταξύ πολλών παιδιών, σύμφωνα με τη νέα έκθεση.

Τα νέα ευρήματα προέκυψαν μετά από έρευνα σε εκατοντάδες παιδιά στη Συρία.

Η οργάνωση Save the Children λέει ότι η μελέτη αυτή είναι η μεγαλύτερη του είδους της αναφορικά με τη ψυχική υγεία και την ευημερία των παιδιών της Συρίας εν μέσω του πολέμου, ο οποίος ξεκίνησε το 2011 και έχει αφήσει πίσω του περισσότερους από 300.000 νεκρούς.

Η έκθεση με τίτλο «Αόρατες Πληγές» αποκαλύπτει μια «τρομακτική κρίση της ψυχικής υγείας των παγιδευμένων παιδιών στη Συρία».

Στην έρευνα συμμετείχαν άνθρωποι από τις 14 επαρχίες της Συρίας, παιδιά διαφόρων ηλικιών, γονείς, κοινωνικοί λειτουργοί, εργαζόμενη ανθρωπιστικής βοήθειας και εκπαιδευτικοί.
Πηγή: skai.gr