Ένοχη κρίθηκε η Καναδή μητέρα που έκρυβε τα λείψανα των έξι βρεφών της

Το δικαστήριο της Μανιτόμπα έκρινε χθες ένοχη την Καναδή που φύλαγε αποσυντεθειμένα λείψανα από έξι βρέφη σε χώρο που ενοικίαζε από εταιρεία αποθήκευσης. 

Η Άντρεα Γκίσμπρεχτ συνελήφθη το 2014 όταν το προσωπικό της εταιρείας αποθήκευσης άνοιξε τον χώρο που νοίκιαζε η γυναίκα λόγω μη πληρωμής και ανακάλυψε τα λείψανα.

Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους της απαγγέλθηκαν έξι κατηγορίες για την απόκρυψη κατά συρροή παιδικού σώματος, κατηγορίες που επιφέρουν η κάθε μία μέγιστη ποινή φυλάκισης δύο ετών, και η γυναίκα, η οποία αρνήθηκε την ενοχή της, αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση.

Τα λείψανα των βρεφών τα οποία βρέθηκαν στο ντουλάπι της γυναίκας ανήκουν σε πέντε αγόρια και ένα κορίτσι τα οποία βρίσκονταν σε ηλικία κύησης μεταξύ 34 και 40 εβδομάδων, και είχαν τοποθετηθεί σε πλαστικές σακούλες και πλαστικούς κάδους.

Τα λείψανα ενός βρέφους είχαν καλυφθεί με τσιμέντο και ενός άλλου με μια πούδρα που έμοιαζε με απορρυπαντικό, ενώ ο τρόπος θανάτου τους δεν μπορούσε να πιστοποιηθεί λόγω της προχωρημένης αποσύνθεσης.

Ο δικαστής Μουράι Τόμπσον ανέφερε πως τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην πολύμηνη δίκη δεν άφησαν «καμία αμφιβολία» ότι η Γκίσμπρεχτ απέκρυψε την εγκυμοσύνη της και τη γέννηση των έξι παιδιών της.

Οι ειδικοί που εξέτασαν τα λείψανα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα βρέφη μάλλον γεννήθηκαν ζωντανά.

Η σχέση των εμβρύων με την Γκίσμπρεχτ ταυτοποιήθηκε μέσω του DNA εκείνης και του συζύγου της, που έχουν δύο παιδιά.

Μετά από έρευνα που έγινε προέκυψε ότι η γυναίκα δεν επισκέφθηκε ποτέ κανέναν γιατρό για τις εγκυμοσύνες της. «Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι οι εγκυμοσύνες της παρουσίασαν επιπλοκές» είπε επιπλέον ο δικαστής.

Στο ίδιο ντουλάπι με τα λείψανα βρέθηκαν επίσης παιδικά παιχνίδια, παιδικά ρούχα και κουβέρτες.

Δεν έχει οριστεί ακόμα η ημερομηνία καταδίκης της Γκίσμπρεχτ. 
Πηγή: skai.gr