Κλείσιμο

Θλίψη στο Χόλιγουντ μετά και τον ξαφνικό θάνατο της Κάρι Φίσερ

Μουδιασμένο και σοκαρισμένο εμφανίζεται το Χόλιγουντ για το ξαφνικό τέλος μιας ακόμη διασημότητας λίγο πριν την οριστική αποδρομή του "μαύρου" για το star system 2016. Ο λόγος για το θάνατο της δημοφιλούς ηθοποιού Κάρι Φίσερ, την Τρίτη το πρωί, η οποία νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μετά από έμφραγμα που υπέστη την περασμένη εβδομάδα.

Ειδικά οι συναδέλφοι της Κάρι Φίσερ στις ταινίες του Πολέμου των Άστρων και επί δεκαετίες “συνοδοιπόροι” της “πριγκίπισσας Λέια Οργκάνα” εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για το θάνατο της φίλης τους μαζί με την οποία “ενηλικιώθηκαν" όχι μόνο καλλιτεχνικά, αλλά και στην κυριολεξία, κατά τα γυρίσματα του δημοφιλούς franchise.

“H Kάρι ήταν ξεχωριστή... πανέξυπνη, πρωτότυπη. Αστεία και συναισθηματικά άφοβη. Έζησε θαρραλέα τη ζωή της... Συμπαρίσταμαι στην κόρη της Μπίλι, τη μητέρα της Ντέμπι, τον αδελφό της Τοντ και τους πολλούς φίλους της. Θα λείψει σε όλους μας” επισήμανε ο αστέρας του Χόλιγουντ Χάρισον Φορντ ο μεγάλος της έρωτας εντός (και πιθανώς εκτός) κινηματογραφικού πλατό ως ο ατρόμητος παράνομος Χαν Σόλο.

https://www.skai.gr/files/1/0culture/fisher-222.jpg

“Δεν υπάρχουν λέξεις #συντετριμμένος” δηλώνει ο κινηματογραφικός αδελφός της Μαρκ Χάμιλ (Λουκ Σκάιγουοκερ). “Είμαι πολύ, πολύ θλιμμένος” σημειώνει μεταξύ άλλων ο Άντονι Ντάνιελς που ενσαρκώνει στο Star Wars τον C3PO, το ρομπότ με την ανθρώπινη καρδιά. “Δεν υπάρχουν λόγια για την απώλεια αυτή. Η Κάρι ήταν το πιο λαμπρό φως... Θα μού λείψει πολύ” τονίζει από την πλευρά του ο Πίτερ Μέιχιου που υποδύεται τον τριχωτό πανύψηλο εξωγήινο Τσουμπάκα, συνεργάτη και φίλο του Χαν Σόλο. “Είμαι βαθιά θλιμμένος με την είδηση για το θάνατο της Κάρι. Ήταν μια αγαπητή φίλη, την οποία θαύμαζα και σεβόμουν. Η Δύναμη είναι σκοτεινή σήμερα!” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μπίλι Ντι Ουίλιαμς που έπαιξε τον τυχοδιώκτη Λάντο Καλρίσιαν.

Πέθανε η «πριγκίπισσα Λέια» του Star Wars, Κάρι Φίσερ



Τη θλίψη τους
για το θάνατο της “πριγκίπισσας Λέια” εκφράζουν όμως και πολλοί άλλοι γνωστοί ηθοποιοί, όπως ο φίλος της Ουίλιαμ Σάτνερ (ο κάπτεν Κιρκ της “αντίπαλης” σάγκα επιστημονικής φαντασίας Σταρ Τρεκ), ο Κρις Έβανς (γνωστότερος ως “κάπτεν Αμέρικα”), ή παρουσιάστρια Έλεν ΝτιΤζένερις, ο βρετανός ηθοποιός Στίβεν Φράι και η αμερικανίδα κωμικός Γούπι Γκόλντμπεργκ.

Σημειώνεται ότι το 2009 η Φίσερ είχε μιλήσει δημοσίως για το αγώνα της με τη διπολική διαταραχή, ενώ στο βιβλίο της "Ευσεβής Κατανάλωση" και το αυτοβιογραφικό μυθιστόρημά της "Καρτ Ποστάλ από το χείλος" (Φλερτάροντας τη Ζωή) που έγινε ταινία με πρωταγωνίστριες τις Μέριλ Στριπ και Σίρλεϊ Μακλέιν, αναφερόταν στα προβλήματα που αντιμετώπισε με τον αλκοολισμό και την κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών. 

https://www.skai.gr/files/1/0culture/fish-ju-33.jpg
Πηγή: Επιμέλεια: Στέλιος Κάνδιας