Κλείσιμο

«Χιτζάμπι Μπάρμπι»: Παιχνίδια κατά του ισλαμικού φονταμενταλισμού

Η καταπολέμηση του ισλαμικού εξτρεμισμού θα μπορούσε να γίνει… παιχνιδάκι χάρη σε μια μουσουλμανικής καταγωγής Βρετανίδα επιχειρηματία που πουλά παιχνίδια και βιβλία που απευθύνονται ειδικά στα παιδιά μουσουλμάνων με στόχο τη διδαχή του πραγματικού ήθους της μουσουλμανικής πίστης.

Ο λόγος για τη Ναζία Νασρίν από το Μπέρμιγχαμ, η οποία άνοιξε το κατάστημά της (με την ονομασία Ibraheem Toy House) το 2014, αφότου προσπάθησε να «βρει καλής ποιότητας, ισλαμικά παιχνίδια και βιβλία» για τα δύο παιδιά της.

Η Ναζία πιστεύει ότι το κατάστημά της θα μπορούσε να παρέχει εκπαιδευτικά εργαλεία για τα παιδιά με μουσουλμανική πίστη, προφυλάσσοντάς τα από τη ριζοσπαστικοποίηση σε μια πολύ ευαίσθητη ηλικία.

«Πολλές φορές τα παιδιά μαθαίνουν τα λάθος πράγματα, και τότε έρχεται ο εξτρεμισμός» δήλωσε στον βρετανικό Τύπο.

«Αν τα σωστά εκπαιδευτικά παιχνίδια και βιβλία παρέχονται από νεαρή ηλικία, μπορούμε να ενσταλάξουμε το σωστό ισλαμικό ήθος και τις αξίες στα παιδιά μας» τόνισε.



«Θέλω τα παιδιά να μεγαλώνουν όντας υπερήφανα για τη θρησκεία και την κληρονομιά τους… Θέλω να μεγαλώνουν γνωρίζοντας την αλήθεια για το Ισλάμ» πρόσθεσε.

Το «παιχνιδάδικό» της πουλά μια ποικιλία των παιχνιδιών με θεματική γύρω από το Ισλάμ, όπως κούκλες τύπου Μπάρμπι με χιτζάμπ και μαντήλες, χαλάκια προσευχής με χαρούμενα σχέδια και παζλ με τη Μέκκα.

Το κατάστημα πουλάει σήμερα πάνω από 200 παιχνίδια, βιβλία και αξεσουάρ, και σημειώνει μάλιστα επιτυχία, με ετήσιο τζίρο ύψους 30.000 λιρών (33.500 ευρώ).
Πηγή: skai.gr