Κλείσιμο

Πιέσεις στον πρόεδρο της Σιέρα Λεόνε να αποφασίσει για το ζήτημα των εκτρώσεων

Ομάδες για τα δικαιώματα των γυναικών που έχουν ενταχθεί στον ΟΗΕ και αφρικανοί ηγέτες για τα ανθρώπινα δικαιώματα προτρέπουν τον Πρόεδρο της Σιέρα Λεόνε να υποστηρίξει το νομοσχέδιο που θα επιτρέψει στις γυναίκες να τερματίσουν μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη μέχρι και 12 εβδομάδες μετά την σύλληψη.

Το νομοσχέδιο για την ασφαλή άμβλωση θα επιτρέπει επίσης
και την άμβλωση στις περιπτώσεις που έχει διαπραχθεί αιμομιξία, βιασμός ή το έμβρυο αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα μέχρι και 24 εβδομάδες μετά τη σύλληψη.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε ομόφωνα από τη Βουλή το Δεκέμβριο αλλά ο πρόεδρος της Σιέρα Λεόνε, Έρνεστ Μπάι Κορόμα, έχει αρνηθεί να το υπογράψει έτσι ώστε αυτό να γίνει νόμος του κράτους και το έστειλε πίσω στο κοινοβούλιο μετά από συνάντηση των θρησκευτικών ηγετών.

Περισσότερες από 200 οργανώσεις
παγκόσμιου βεληνεκούς απέστειλαν προς τον πρόεδρο και τους βουλευτές τρεις επιστολές μέσω των οποίων ζητούν να υπογραφεί το νομοσχέδιο το συντομότερο δυνατό.

Την περασμένη εβδομάδα εκατοντάδες άνθρωποι από χώρους θρησκειών συμμετείχαν σε πορεία με αίτημα την απόσυρση του επίμαχου νομοσχεδίου για την άμβλωση. 

Η Διεθνής Κοινότητα που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των γυναικών λέει πως είναι κατανοητές οι ενστάσεις που υπάρχουν αλλά πρέπει να αντιμετωπιστεί το θέμα αυτό που για καιρό έχει μείνει κρυφό και καταπιέζει τα δικαιώματα των γυναικών που έχουν υποστεί βιασμό ή έχουν ένα παιδί που είναι άρρωστο. 







Πηγή: skai.gr - The Guardian