Κλείσιμο

Τα gay φανάρια εξαπλώνονται

Στην αυστριακή πόλη του Σάλτσμπουργκ έκαναν την εμφάνισή τους αυτήν την φορά τα gay φανάρια για τους πεζούς, μετά την εντυπωσιακή παρουσία τους στην πόλη της Βιέννης, όπου είχαν τοποθετηθεί ειδικά για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Αντί για τον συνηθισμένο Σταμάτη και Γρηγόρη, τα ειδικά φώτα στις διαβάσεις των πεζών δείχνουν δύο στοιχεία: δύο άνδρες ή δύο γυναίκες που κρατιούνται χέρι χέρι και έχουν και μια μικρή καρδιά. 

Το Σάλτσμπουργκ της δυτικής Αυστρίας είναι γνωστό στο εξωτερικό λόγω της ταινίας "Η Μελωδία της Ευτυχίας" αλλά και λόγω της καταγωγής του Μότσαρτ και θεωρείται μια «ανοικτή και ανεκτική πόλη», όπως είπε η κεντροαριστερή δήμαρχος Heinz Schaden.

Τα φανάρια της Βιέννης ήταν εκεί μόνο για τον διαγωνισμό της Eurovision και για την φιλανθρωπική εκδήλωση του Life Ball για το AIDS και τον HIV που διεξήχθη τον Μάιο, αλλά αποδείχθηκαν τόσο δημοφιλή που οι αρχές αποφάσισαν να μην τα αλλάξουν.

Η πρωτεύουσα της Βιέννης έχει τα πνευματικά δικαιώματα για το σχεδιασμό των φαναριών, αλλά στο Σάλτσμπουργκ επιτράπηκε να τα χρησιμοποιήσουν δωρεάν.
Πηγή: skai.gr