Κλείσιμο

Ουκρανία: Γιατροί αψηφούν τον πόλεμο για να σώσουν τη ζωή ενός βρέφους (video)

Λίγα μέτρα από την απάνθρωπη αγριότητα η ανθρωπιά. Λίγα μέτρα από το θάνατο η ζωή. Λίγα μέτρα από την απελπισία η ελπίδα. Επιδεικνύοντας αυτοθυσία, γιατροί της παιδιατρικής κλινικής της πόλης Σλαβιάνσκ στην Ανατολική Ουκρανία αποφάσισαν να παραμείνουν στο νοσοκομείο θέτοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο για να σώσουν ένα βρέφος. Την ίδια ώρα, γύρω από το κτίριο οι αιματηρές συγκρούσεις Ουκρανών στρατιωτών και φιλορώσων αυτονομιστών μαίνονται αδιάλειπτα. 

Η παιδιατρική κλινική εκκενώθηκε, με τα υπόλοιπα παιδάκια να διακομίζονται με ασφάλεια στο νοσοκομείο του Κραματόρσκ, αλλά είναι αδύνατον να γίνει με το ίδιο με το συγκεκριμένο μωράκι, ένα αγοράκι, επειδή είναι διασωληνομένο σε θερμοκοιτίδα. Και έτσι η μητέρα του, οι γιατροί και οι νοσοκόμες βρίσκονται στο προσκεφάλι του την ώρα των συγκρούσεων, καλύπτοντας τα μηχανήματα που το συνδέουν με τη ζωή με στρώματα και μαξιλάρια.

Ο επικεφαλής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στην κλινική του Σλαβιάνσκ, που τιμά το λειτούργημά του μαζί με τους άλλους θαρραλέους συναδέλφους του, δηλώνει χαρακτηριστικά σε ένα ρωσικό κανάλι: «Προστατεύουμε το παιδί. Ήδη νιώθει τι συμβαίνει γύρω του, με κοιτάει με τα μάτια του ορθάνοιχτα».

Η μητέρα του τελευταίου ασθενούς της παιδιατρικής κλινικής αναφέρει από την πλευρά της: «Αυτά τα μάτια δεν θα πρέπει να βλέπουν μόνο την οροφή (του νοσοκομείου), πρέπει να δουν τον κόσμο».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές από το ξέσπασμα των συγκρούσεων στην Ανατολική Ουκρανία μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους 181 άνθρωποι, και τουλάχιστον 293 έχουν τραυματιστεί. Περισσότερες πληροφορίες για την τύχη του παιδιού δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά ας ευχηθούμε ότι αυτό και οι γονείς του είναι καλά στην υγεία τους...

Πηγή: Στέλιος Κάνδιας