5 πράγματα που δεν περίμενες ότι επηρεάζουν την ψυχολογία σου

Τώρα είσαι σε θέση να αξιολογήσεις καλύτερα καταστάσεις και πράγματα 

Η μετά-covid εποχή είναι σίγουρα η εποχή των εκπλήξεων και των ανατροπών. Ξαφνικά, ύστερα από τόσο καιρό, που ήσουν περιορισμένη στο σπίτι σου, είσαι ελεύθερος να βγεις και να ξαναζήσεις έξω στον κόσμο.

Σε έναν τελείως διαφορετικό κόσμο όμως αυτή τη φορά. Κι αυτό που θα ανακαλύψεις είναι, ότι πράγματα που μέχρι τώρα πίστευες ή δεν καταλάβαινες ότι σε ενοχλούν, τώρα νιώθεις ότι σε επιβαρύνουν.

Είναι σαν αυτή η πανδημία να σε έκανε πιο συναισθηματικό, ίσως λιγότερο ανεκτικό και περισσότερο επικριτικό. Ίσως όμως, απλά να σου άνοιξε τα μάτια. Και τώρα είσαι σε θέση να αξιολογήσεις καλύτερα καταστάσεις και πράγματα.

Τα 5 σημεία που πρέπει να επαναξιολογήσεις

#1: Η στάση σου

Αυτό περιλαμβάνει γενικά, τόσο τη σωματική όσο και την πνευματική.

Σταμάτα επιτέλους να καμπουριάζεις, να κοιμάσαι αργά, να ασχολείσαι συνέχεια με το κινητό σου. Σταμάτα να ασχολείσαι με πράγματα που δεν έχουν αξία και είναι περαστικά. Δώσε βάση στα αληθινά. Σταμάτα λοιπόν, κι αφουγκράσου τη ζωή.

#2: Οι φίλοι σου

Αναγνώρισε του πραγματικούς σου φίλους. Κάνε ένα ξεσκαρτάρισμα και κράτα τους σημαντικούς. Αυτούς που νοιάζονται και αυτούς που νοιάζεσαι.

Αναγνώρισε και γιόρτασε τη φιλία σας. Αφιέρωσε χρόνο και δείξε τους ότι τους υπολογίζεις, ότι τους μετράς ως σημαντικούς στη ζωή σου. Κι αν διαπιστώσεις ότι δεν σου κάνουν, τότε ανοίξου και κάνε νέες φιλίες.

#3: Το γέλιο σου

Αυτό είναι κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να ξαναβρείς. Και μαζί με αυτό να δεις και τι σε κάνει να γελάς. Τι και ποιος σου φέρνει χαρά.

Κι αν κάτι σε στενοχωρεί, επικεντρώσου σε όλα αυτά που σε κάνουν να χαίρεσαι. Να αισθάνεσαι τυχερός και να χαμογελάς, ακόμα και τις μέρες που δεν μπορείς να γελάσεις. Κι όταν γελάς να γελάς με την καρδιά σου. Nα το ευχαριστιέσαι.

#4: Η φύση

Βγες από το σπίτι και πήγαινε μια βόλτα στη φύση. Ήρθε η ώρα να επανενωθείς με το φυσικό περιβάλλον, που είναι το φυσικό περιβάλλον όλων μας.

Η φύση και η εξοχή θα επαναφέρουν την αρμονία τόσο στο σώμα όσο και στο μυαλό σου. Η φύση άλλωστε, ξέρει πάντα να ρυθμίζει ακόμα και τους πιο αποσυντονισμένους οργανισμούς. Αποδέξου λοιπόν, την ευεργετική της δύναμη και εναρμονίσου με το ενεργειακό πεδίο της.

#5: Η υγεία σου

Τελευταίο και πιο βασικό είναι η υγεία σου. Αν εσύ οργανικά δεν είσαι καλά, τίποτα δεν θα είναι οκ.

Μην παραμελείς λοιπόν, τον εαυτό σου. Άκου το σώμα σου, δώσε προσοχή σε αυτά που σε ενοχλούν και μη διστάζεις να κάνεις εξετάσεις, αν νιώθεις ότι κάτι δεν πάει καλά.

Πηγή: Savoir Ville