Γιατί οι άνθρωποι γίνονται όλο και λιγότερο ελκυστικοί;

Ο Shafee Hassan υποστηρίζει ότι το πρόσωπο του μέσου ανθρώπου γίνεται όλο και λιγότερο ελκυστικό εξαιτίας των σύγχρονων διαιτών, του ύπνου, της ρύπανσης και των στοματοπροσωπικών συνηθειών

Λέγεται ότι οι άνθρωποι γίνονται όλο και πιο άσχημοι αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη γήρανση, σύμφωνα με ειδικούς.

Ο Shafee Hassan, ιδρυτής της εταιρείας συμβούλων αισθητικής προσώπου QOVES, εξήγησε το φαινόμενο απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το γιατί παλιά τα σχολικά άλμπουμ «περιείχαν τόσο πολλούς ελκυστικούς ανθρώπους… ήταν κάτι στο νερό;». 

men

Ο Hassan εξηγεί στη λεζάντα σε ένα κλιπ που δημοσιεύτηκε στο TikTok, «Το πρόσωπο του μέσου ανθρώπου γίνεται όλο και λιγότερο ελκυστικό εξαιτίας των σύγχρονων διαιτών, του ύπνου, της ρύπανσης και των στοματοπροσωπικών συνηθειών, δημιουργώντας μεγαλύτερη ανισότητα μεταξύ «ελκυστικών» έναντι «μη ελκυστικών».

Στο βίντεο το οποίο έχει συγκεντρώσει 3,2 εκατομμύρια προβολές και 333.100 likes, ξεκινά ρωτώντας αν ο θεατής αναρωτήθηκε ποτέ γιατί οι έφηβοι της δεκαετίας του 1950 φαίνονται «τόσο μεγαλύτεροι» από τους έφηβους σήμερα, πράγμα που σημαίνει ότι οι έφηβοι είχαν μία πιο ενήλικη εμφάνιση με πιο συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

«Υπάρχουν πολλές θεωρίες γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά αυτή που έχει το πιο λογικό νόημα, τουλάχιστον για μένα, παρουσιάζεται στο Contemporary Orthodontics από τον [αμερικανό ορθοδοντικό William] Proffit και τους συνεργάτες του, χρησιμοποιώντας την υπόθεση της λειτουργικής μήτρας

Εξήγησε, με απλά λόγια, ότι η υπόθεση της λειτουργικής μήτρας σημαίνει ότι «η ανάπτυξη του προσώπου εξαρτάται από τις δυνάμεις που ασκείς σε αυτό, για την άνω και την κάτω γνάθο», που είναι αυτό που τείνει να ορίζει ένα «ελκυστικό ή όμορφο» πρόσωπο .

Ο Hassan συνεχίζει λέγοντας ότι η γλώσσα ή οι «άλλες δυνάμεις» μπορούν να σπρώξουν τη γνάθο προς τα κάτω ή προς τα έξω και ένα νέο οστό να γεμίσει τον χώρο που δημιουργείται από την κίνηση.

men

Δείχνοντας φωτογραφίες ενός μικρού κοριτσιού με υπανάπτυκτη γνάθο, ο αναλυτής προσώπου ισχυρίστηκε «ότι μια μακροχρόνια λοίμωξη του κόλπου επηρέασε την ανάπτυξη της κάτω γνάθου αφού το κορίτσι ανέπνεε από το στόμα του και δεν το κρατούσε αρκετά κλειστό για να «αναπτυχθεί σωστά».

«Με το 70% του δυτικού κόσμου να έχει κάποιου είδους κακή σύγκλειση [κακώς ευθυγραμμισμένα άνω και κάτω δόντια] ή ύφεση, όπως αυτή, είναι μια πολύ καλή εξήγηση στο γιατί τα πρόσωπα γίνονται όλο και λιγότερο ελκυστικά όσο περνάει ο καιρός», κατέληξε ο Hassan.

Η θεωρία του υποδηλώνει ότι ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούμε το στόμα μας και τις τροφές που βάζουμε σε αυτό, μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη των σαγονιών μας.

Βέβαια, ορισμένοι θεατές στο TikTok δεν πείστηκαν από αυτές τις θεωρίες, υποστηρίζοντας ότι «η μόδα, η ποιότητα της φωτογραφίας και παράγοντες όπως το κάπνισμα» είναι αυτά που έκαναν τις παλιές γενιές να φαίνονται μεγαλύτερες από την ηλικία τους, σύμφωνα με έναν χρήστη.

Πηγή: nypost.com