Εξαφάνισαν το προσθετικό πόδι μοντέλου στην καμπάνια body positivity της Ισπανίας! – Δείτε video

Είναι η δεύτερη γυναίκα που εμφανίζεται στην καμπάνια και λέει ότι οι φωτογραφίες της χρησιμοποιήθηκαν χωρίς άδεια

Μοντέλο από τη Βρετανία έπαθε σοκ, αφού η ισπανική κυβέρνηση χρησιμοποίησε την εικόνα της χωρίς άδεια και «έκοψε» το προσθετικό της πόδι, αναφέρει σε ρεπορτάζ του το BBC. 

Η φωτογραφία χρησιμοποιήθηκε ως μέρος μιας εκστρατείας για τη θετικότητα του σώματος (body positivity), που ξεκίνησε το υπουργείο Iσότητας της Ισπανίας. Ωστόσο, η 32χρονη Sian Green-Lord δήλωσε ότι έμαθε για την εκστρατεία μόνο όταν φίλοι της έστειλαν σχετικά μηνύματα.

Είναι η δεύτερη γυναίκα που εμφανίζεται στην καμπάνια και λέει ότι οι φωτογραφίες της χρησιμοποιήθηκαν χωρίς άδεια.

Την Παρασκευή, η Nyome Nicholas-Williams, από το Λονδίνο, δήλωσε στο BBC ότι μια εικόνα από τη σελίδα της στο Instagram χρησιμοποιήθηκε στην αφίσα που κυκλοφόρησε από το Ισπανικό Ινστιτούτο Γυναικών.

Σε αυτήν απεικονίζονται πέντε γυναίκες -μεταξύ των οποίων και μία που έχει υποβληθεί σε μαστεκτομή- σε μια παραλία κάτω από το σύνθημα «το καλοκαίρι είναι και δικό μας». Η κ. Green-Lord διακρίνεται στο κάτω αριστερό μέρος της εικόνας.

«Δεν ξέρω καν πώς να εξηγήσω το μέγεθος του θυμού που νιώθω αυτή τη στιγμή», είπε στο βίντεο. «Είναι ένα πράγμα η χρήση της εικόνας μου χωρίς την άδειά μου και άλλο πράγμα η επεξεργασία του σώματός μου. Κυριολεκτικά δεν ξέρω τι να πω, αλλά είναι πέρα για πέρα λάθος», πρόσθεσε η κ. Green-Lord.

Το πόδι της influencer και μητέρας ενός παιδιού ακρωτηριάστηκε, αφού χτυπήθηκε από ταξί, ενώ βρισκόταν σε διακοπές στη Νέα Υόρκη το 2013. Περπατούσε με μια φίλη της στο Μανχάταν όταν το όχημα ανέβηκε στο πεζοδρόμιο.

H καμπάνια body positivity της Ισπανίας

Την Πέμπτη, η δημιουργός της καμπάνιας, Arte Mapache, ζήτησε συγγνώμη για τη χρήση των εικόνων χωρίς άδεια. «Δεδομένης της - δικαιολογημένης - διαμάχης σχετικά με τα δικαιώματα των εικόνων στην εικονογράφηση, αποφάσισα ότι ο καλύτερος τρόπος για να επανορθώσω για τις ζημιές που μπορεί να προέκυψαν από τις πράξεις μου είναι να μοιραστώ τα χρήματα που έλαβα για το έργο και να δώσω ίσα μέρη στους ανθρώπους της αφίσας», δήλωσε η καλλιτέχνιδα. 

Η ισπανική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη σχολιάσει τη διαμάχη.

Πηγή: skai.gr