Αντεπίθεση για τα ματζούνια

Θεραπείες με "καβουρόζουμο", με πικραγγουριά με, δηλητήριο σκορπιού και τώρα... με φύλλα ελιάς.

Οι επιστήμονες, αγανακτισμένοι με τα δεκάδες "ματζούνια" που συστήνουν διάφοροι τσαρλατάνοι, αποφάσισαν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη κατά όσων επιτηδείων επιδίδονται σε εμπόριο ελπίδας εις βάρος των καρκινοπαθών.

Όπως επισήμαναν σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Εταιρείας Ογκολόγων- Παθολόγων Ελλάδος κκ Δημήτρης Μπαφαλούκος και Παύλος Παπακώστας, όσοι εμπορεύονται ή συνιστούν τα φύλλα ελιάς σε καρκινοπαθείς, θα πρέπει να διώκονται δικαστικά καθώς βάζουν σε κίνδυνο την υγεία χιλιάδων ασθενών.

Οι επιστήμονες ανέφεραν ότι έχουν υπάρξει καταγγελίες σε συλλόγους καρκινοπαθών σύμφωνα με τις οποίες ασθενείς με καρκίνο διέκοψαν την ενδεικνυόμενη από τους γιατρούς θεραπεία για να πάρουν φύλλα ελιάς.

Μάλιστα μερικοί από αυτούς κατέληξαν στο νοσοκομείο με αλλεργία, ή διαταραχές στο γαστρεντερολογικό σύστημα εξαιτίας της αλόγιστης, ή λάθος χρήσης ζωμών από διάφορα βότανα που δήθεν θεραπεύουν τον καρκίνο.

Επιπλέον, η Εταιρεία Ογκολόγων - Παθολόγων κάνει έκκληση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να προβάλλουν τα πραγματικά επιτεύγματα της επιστήμης στη μάχη κατά του καρκίνου και όχι κομπογιαννίτικες ουσίες.

Την ώρα που όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στα δήθεν θαυματουργά φύλλα ελιάς, οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κίνδύνου για εκατοντάδες καρκινοπαθείς που δεν έχουν πρόσβαση στα λεγόμενα "έξυπνα φάρμακα" τα οποία στοχεύουν ειδικά μόρια του καρκίνου.

Όπως καταγγέλουν οι ογκολόγοι, τα ασφαλιστικά ταμεία- με εξαίρεση το ΙΚΑ- δεν καλύπτουν το κόστος των εξελιγμένων θεραπειών εξαιτίας της έλλειψης υποδομής αλλά και οικονομικών πόρων.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες έχουν υπάρξει περιπτώσεις με καρκινοπαθείς που ξεκίνησαν θεραπεία με "έξυπνα φάρμακα" και αναγκάστηκαν αργότερα να τη διακόψουν επειδή τα ασφαλιστικά τους ταμεία δεν κάλυπταν το κόστος
Πηγή: Ορσαλία Φυτά