Οδοντίατροι: Επικίνδυνα τα αγνώστου προελεύσεως προϊόντα λεύκανσης δοντιών

Κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και τους καταναλωτές αποτελούν τα αγνώστου προελεύσεως και ποιότητας προϊόντα λεύκανσης δοντιών, τα οποία διαφημίζουν και προωθούν μέσω διαδικτύου εταιρείες - φαντάσματα, χωρίς κανέναν έλεγχο από τις Αρχές, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΟΣΘ).

Όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΟΣΘ, Αθανάσιος Δεβλιώτης, μετά τη σφράγιση του ινστιτούτου λεύκανσης, που λειτουργούσε παράνομα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, η εν λόγω επιχείρηση συνεχίζει να προωθεί τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της μέσω διαδικτύου.

«Εντοπίσαμε σε γνωστό διαδικτυακό κανάλι διαφήμιση, όπου μια εμφανίσιμη νεαρή, εκθειάζει τις ιδιότητες των λευκαντικών σκευασμάτων που εμπορεύεται η επίμαχη εταιρεία, τονίζοντας μάλιστα ότι πρόκειται για καθόλα νόμιμη πατέντα, χωρίς κανέναν κίνδυνο για την υγεία» αναφέρει ο κ. Δεβλιώτης.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγους μήνες ο ΟΣΘ, αφού προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, κατάφερε να σφραγιστεί ινστιτούτο λεύκανσης δοντιών, το οποίο λειτουργούσε χωρίς άδεια σε κεντρικό σημείο της Θεσσαλονίκης.

«Γνωρίζουμε πως οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης προχωρούν σε κινήσεις, προκειμένου να λειτουργήσει εκ νέου το παράνομο ινστιτούτο. Είμαστε προετοιμασμένοι να αποδείξουμε σε οποιοδήποτε επίπεδο ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης, ότι τέτοιου είδους προσπάθειες εμπορευματοποίησης της υγείας αποτελεί δημόσιο κίνδυνο για τους πολίτες και ότι η λεύκανση οδόντων αποτελεί ξεκάθαρα ιατρική διαδικασία, που μπορεί να πραγματοποιείται μόνο από οδοντίατρο» τονίζει ο κ. Δεβλιώτης.
Πηγή: skai.gr