Α. Λοβέρδος: Να κινητοποιηθούν όλες οι αρχές για να μπει τάξη στους οίκους ανοχής

Περιπτώσεις ανθρώπων που έπρεπε να ελεγχθούν για AIDS και αρνήθηκαν τον έλεγχο, κατήγγειλε μέσω του ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ εκδιώχθηκε πολλές φορές από τη δημοτική αστυνομία με αποτέλεσμα να μην γίνονται έλεγχοι.

Ζήτησε να κινητοποιηθούν όλες οι αρχές, ώστε μετά τις εκλογές να μπει τάξη στους οίκους ανοχής.

Αλλαγή του νομικού καθεστώτος που διέπει τη λειτουργία των οίκων ανοχής ζητά ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, με αφορμή την υπόθεση ιερόδουλων που βρέθηκαν θετικές στον ιό του AIDS.

Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη: «Το ισχύον νομικό καθεστώς, λόγω της ανεφάρμοστης και εν γένει υποκριτικής αυστηρότητάς του, έχει προκαλέσει την ανεξέλεγκτη και παράνομη λειτουργία τους. Ο δήμαρχος Αθηναίων εγκαίρως έχει καταθέσει στην κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς τη νομοθετική πρότασή του, προκειμένου να καταργηθούν ρυθμίσεις που εμποδίζουν την ορθολογική αντιμετώπιση του προβλήματος λειτουργίας των οίκων ανοχής. Δυστυχώς, ο φόβος του πολιτικού κόστους και η πολιτική αδράνεια που προκαλεί, είναι η βασική αιτία για τη διαιώνιση μιας κατάστασης που θέτει σε κίνδυνο χιλιάδες συμπολίτες μας».

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ Τώρα η Τζένη Κρεμαστινού καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας και πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, υπογράμμισε ότι πάνω από όλα είναι τα μέτρα προφύλαξης και πρόληψης.

Στο μεταξύ, την Παρασκευή θα απολογηθούν στον ανακριτή οι 11 ιερόδουλες.

Κατηγορούνται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βαθμό κακουργήματος και παράβαση του νόμου περί εκδιδομένων γυναικών.
Πηγή: skai.gr