ΗΠΑ: Οι καπνοβιομηχανίες προσφεύγουν κατά των αποτρεπτικών μηνυμάτων στα πακέτα

Ο νόμος για την τοποθέτηση προειδοποιητικών μηνυμάτων κατά του καπνίσματος με ιδιαίτερα αποτρεπτικές εικόνες στα πακέτα από τον Σεπτέμβριο του 2012 αναμένεται να βλάψει περαιτέρω την... οικονομική υγεία των καπνοβιομηχανιών των ΗΠΑ που περνούν στην αντεπίθεση.

Στο πλαίσιο αυτό, οι πέντε καπνοβιομηχανίες κατέθεσαν μήνυση εναντίον της Υπηρεσίας Διαχείρισης Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) υποστηρίζοντας ότι η επίμαχη νομοθεσία παραβιάζει το συνταγματικό δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση καθώς απαιτεί από τις επιχειρήσεις να προωθήσουν κυβερνητικά μηνύματα κατά του καπνίσματος.

«Η κυβέρνηση μπορεί να ζητά απλές προειδοποιήσεις κατά του καπνίσματος, αίτημα απλό και σεβαστό, ωστόσο δεν μπορεί να απαιτεί ένα πακέτο τσιγάρων να μετατραπεί σε όχημα της αντικαπνιστικής της καμπάνιας», επισημαίνεται στην κοινή ανακοίνωση των εταιρειών «R J Reynolds Tobacco», «Lorillard Tobacco», «Commonwealth Brands», «Liggett Group» και «Santa Fe Natural Tobacco».

«Τα μηνύματα αυτά λειτουργούν αποτρεπτικά για τους πελάτες μας καθώς θα τους γεμίζουν με φόβο και θλίψη», προστίθεται.

Οι νέες ετικέτες θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, εικόνες ανθρώπων με χαλασμένα δόντια και ασθενείς που υποφέρουν από καρδιακά και αναπνευστικά προβλήματα.
Πηγή: skai.gr