Κλείσιμο

Τέσσερις νέοι θάνατοι από τη νέα γρίπη

Ακόμα τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους από τη νέα γρίπη στη χώρα μας, ανεβάζοντας των αριθμό των θανάτων στους 44.

Τα θύματα ήταν ένα κοριτσάκι 6 ετών που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση και είχε υποκείμενα νοσήματα, μια γυναίκα 39 ετών, η οποία νοσηλευόταν διασωληνωμένη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ δεν είχε υποκείμενο νόσημα, μια γυναίκα 71 ετών, η οποία νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση και είχε Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια, και ένας άνδρας 53 ετών, που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και είχε Σακχαρώδη Διαβήτη και Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια.

Παράλληλα, εισήχθησαν και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε κρίσιμη κατάσταση, με συμπτώματα της νέας γρίπης, μια γυναίκα και ένα άνδρας, και οι δύο 46 ετών.

Στο μεταξύ, ικανοποιητικά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας 29χρονης γυναίκας, η οποία είναι 9 μηνών έγκυος και νοσηλεύεται στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης με πνευμονία και αναπνευστική ανεπάρκεια που προκλήθηκαν από τον ιό της νέας γρίπης.

Αρχίζει η υποχώρηση;

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΠΟΥ την Παρασκευή, η νέα γρίπη αφού έφτασε στο υψηλότερο σημείο της στη δυτική Ευρώπη άρχισε να υποχωρεί "με εξαίρεση τη Γαλλία όπου συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων με αμείωτους ρυθμούς".

Εξ αιτίας του ιού έχουν πεθάνει 9.596 πολίτες σε όλο τον κόσμο. Οι 828 καταγράφτηκαν την τελευταία εβδομάδα.
Πηγή: skai.gr