Κλείσιμο

Είκοσι δύο εκατ. Αμερικανοί έχουν προσβληθεί από τη νέα γρίπη

Περίπου 3.900 Αμερικανοί έχουν χάσει τη ζωή τους από τη νέα γρίπη από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία των Κέντρων για τον Έλεγχο Λοιμωδών Νόσων των ΗΠΑ.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι από την πανδημία της γρίπης έχουν προσβληθεί 22 εκατομμύρια Αμερικανοί, από τους οποίους οι 98.000 χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Τα παιδιά που προσβλήθηκαν από τον ιό της νέας γρίπης υπολογίζονται σε 8 εκατομμύρια και από αυτά νοσηλεύτηκαν 36.000 και 540 κατέληξαν.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες πεθαίνουν περίπου 82 παιδιά το χρόνο από την κοινή γρίπη. Σύμφωνα με τις αμερικανικές υγειονομικές αρχές, από το 1997 όταν άρχισαν να καταγράφονται στοιχεία για τις επιπτώσεις του ιού της γρίπης στον πληθυσμό, η φετινή εικόνα είναι η χειρότερη.

Μία βασική διαφορά ανάμεσα στην κοινή γρίπη και τη νέα γρίπη είναι ότι στην κοινή γρίπη το 90% των θανάτων και των σοβαρών κρουσμάτων που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία είναι άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών. Αντιθέτως, το 90% των ατόμων που προσβλήθηκαν από τον ιό της νέας γρίπης και έχουν νοσήσει σοβαρά είναι νέοι ενήλικες και παιδιά.
Πηγή: skai.gr