Ούτε ιερό ούτε όσιο, είχαν οι δράστες που γκρέμισαν στην κυριολεξία την Αγία Τράπεζα της Εκκλησίας των Αγίων Πάντων στο νεκροταφείο του Γαρδικίου Φθιώτιδας, ψάχνοντας για… θησαυρό!
Η δράση των θρασύτατων χρυσοθήρων έγινε αντιληπτή, σύμφωνα με το Lamiareporter.gr, το πρωί της Παρασκευής (27/2/26) από ανθρώπους του όμορφου χωριού, οι οποίοι δεν πίστευαν στα μάτια τους με την καταστροφή που έγινε.
Οι δράστες λογικά έδρασαν το προηγούμενο βράδυ χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Με εργαλεία τόσο για την ανασκαφή, όσο και για εντοπισμό πολύτιμων μετάλλων, οργάνωσαν μια καταδρομική επιχείρηση, που κανείς δεν ξέρει τα αποτελέσματά της.
Οι κάτοικοι δε γνωρίζουν ποια ιστορία έφερε τους δράστες στο χωριό τους. Είναι βέβαιο πάντως ότι χρησιμοποίησαν ιδιαίτερα ερημικά μονοπάτια, ώστε να προσεγγίσουν το νεκροταφείο χωρίς να προκαλέσουν την περιέργειά τους.
Ενημερώθηκε το ΑΤ Σπερχειάδας που ανέλαβε την προανάκριση, ενώ στο σημείο ενήργησαν και έμπειροι αστυνομικοί του ΤΕΕ για τη λήψη αποτυπωμάτων.
- «Νιώθω χάλια»: Ο πατέρας της Λόρας «σπάει τη σιωπή του», λίγη ώρα μετά τον εντοπισμό της
- Παρατείνεται η αγωνία στον Έβρο: Σε κόκκινο συναγερμό ο δήμος Σουφλίου - Χιλιάδες στρέμματα κάτω από το νερό
- Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο λόγω των συγκεντρώσεων για τα Τέμπη - Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.