Σχολείο στην «μετά κορωνοϊού εποχή»: Πώς βίωσαν οι μαθητές την επιστροφή στα θρανία (vid)

Δεύτερο...κουδούνι σήμερα για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου, που κλήθηκαν να επιστρέψουν στα θρανία, μετά το κλείσιμο των σχολείων. 

Η νέα πραγματικότητα επιτάσσει την θερμομέτρηση πριν την είσοδο στο σχολείο. 

Αντισηπτικά στην έδρα, ένας μαθητής ανά θρανίο, απόσταση δύο μέτρων από θρανίο σε θρανίο.

Παρότι οι μαθητές σε λίγο καιρό από σήμερα δίνουν εξετάσεις προσήλθαν στο σχολείο.

«Ούτως ή άλλως και από το σπίτι αυτές τις εβδομάδες το σχολείο κάλυπτε τα μαθήματα, δε νιώσαμε ότι κάναμε διακοπές, μέσω υπολογιστή» σχολιάζει μαθήτρια. 

«Από τις 13 Μαρτίου που κλείσαμε, ήδη από τις επόμενες μέρες εμείς αρχίσαμε τις τηλεδιασκέψεις. Συναντιόμαστε με τους φίλους μας μετά από τόσες μέρες» λέει μαθητής και προσθέτει πως θα συνεχίσει να έρχεται στο σχολείο γιατί σίγουρα θα τον βοηθήσει περισσότερο στην μελέτη του.

«Παίρνουμε κάποια ρίσκα, αλλά εντάξει εμείς είμαστε γ΄ Λυκείου, εγώ θέλω να θυμάμαι ότι πάω σχολείο, όχι ότι δεν πήγα» αναφέρει άλλος.

Δηλώνοντας σε κάθε περίπτωση αισιόδοξοι πως «θα περάσει κι αυτό» οι μαθητές φαίνεται πως ένιωσαν να τους λείπει το σχολείο, όλο αυτό το διάστημα.

«Η αλήθεια είναι ότι μου έλειψε λίγο όλη αυτή η φάση, αλλά πιστεύω όλη αυτή η καραντίνα μας έδωσε την ευκαιρία να προετοιμαστούμε καλύτερα, να βελτιωθούμε» παραδέχεται μαθητής.

«Εγώ προσωπικά έχω αγχωθεί γιατί μέσα στο σπίτι δεν μπορούσα να μπω σε ένα πρόγραμμα μόνη μου και πιστεύω όλα θα είναι καλύτερα τώρα» αναφέρει από την πλευρά της μαθήτρια.

«Η αλήθεια είναι πως είχαμε ξεχάσει την έννοια του μαθήματος μέσα στην τάξη» δήλωσε άλλη μαθήτρια.

Την ίδια ώρα, η επιστροφή στην ρουτίνα- ακόμη κι αν αυτή πλέον έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό, φαντάζει περίεργη σε αρκετούς άλλους μαθητές με το γεγονός πως έτσι κι αλλιώς πρόκειται για τις τελευταίες ημέρες του σχολείου να αποτελεί παρήγορη σκέψη.

Σαν να μην έφτανε το ότι οι μαθητές καλούνται να προσαρμοστούν σε μια άρδην διαφορετική πραγματικότητα, οι αποστάσεις στα θρανία έρχονται να κάνουν την ζωή των «αντιγραφέων» ακόμη πιο «δύσκολη».

«Με το ένα μέτρο και ζοριζόμασταν, τώρα τι θα κάνουμε με τα δύο μέτρα;» φαίνεται να σχολιάζουν χαριτολογώντας τα παιδιά.

Πηγή: skai.gr