Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που ο 89χρονος πιστολέρο φεύγει από τον ΕΦΚΑ Κεραμεικού

Ο ηλικιωμένος ο οποίος φορά καμπαρντίνα και καπέλο, φαίνεται στο βίντεο να περπατά με ταχύ βήμα και να χάνεται στα στενά πίσω από την οδό Πειραιώς

Κεραμεικός

Του Μάκη Συνοδινού

Σε βίντεο ντοκουμέντο που φέρνει στη δημοσιότητα το skai.gr καταγράφεται η φυγή του ηλικιωμένου πιστολέρο, ο οποίος σκόρπισε τον πανικό στον ΕΦΚΑ Κεραμεικού

Οι δείχτες του ρολογιού δείχνουν 10:46 το πρωί, λίγα λεπτά δηλαδή αφού ο 89χρονος είχε πυροβολήσει τον υπάλληλο του ΕΦΚΑ στον 4ο όροφο του κτηρίου.

Ο ηλικιωμένος ο οποίος φορά καμπαρντίνα και καπέλο, φαίνεται στο βίντεο να περπατά με ταχύ βήμα και να χάνεται στα στενά πίσω από την οδό Πειραιώς. Στο δεξί του  χέρι κρατά την καραμπίνα που λίγο νωρίτερα παραλίγο να σκορπίσει τον θάνατο μέσα στον ΕΦΚΑ.

Το χρονικό του τρόμου

Δυο περιστατικά πυροβολισμών σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, στη Λουκάρεως, στο Ειρηνοδικείο, σήμερα, Τρίτη, το πρωί, λίγο μετά το συμβάν στον Κεραμεικό, όπου 89χρονος άνοιξε πυρ σε κατάστημα του ΕΦΚΑ, τραυματίζοντας έναν υπάλληλο. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δράστης και του δεύτερου περιστατικού είναι ο ίδιος 89χρονος ρακοσυλλέκτης, ο οποίος, σύμφωνα με μαρτυρίες, αφού διέφυγε από τον Κεραμεικό μετακινήθηκε με ταξί στα δικαστήρια.

Όσον αφορά την επίθεση στη Λουκάρεως, υπάρχουν αναφορές για τέσσερις τραυματίες οι οποίοι διακομίστηκαν στον «Ερυθρό Σταυρό». Η κατάσταση της υγείας τους, κατά τις πρώτες πληροφορίες, κρίνεται καλή, καθώς φέρουν επιπόλαια τραύματα στα κάτω άκρα από σκάγια. 

Λίγο μετά τους πυροβολισμούς ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα η εκκένωση του δικαστηρίου.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, οι Αρχές εντόπισαν το κυνηγετικό όπλο του δράστη. 

Στο Εφετείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, τρία ασθενοφόρα και δύο μηχανές του ΕΚΑΒ. 

Υπενθυμίζεται πως, όπως είχε γίνει γνωστό νωρίτερα, στο περιστατικό στον Κεραμεικό, που έλαβε χώρα στις 10.30 το πρωί, ο δράστης εισέβαλε στο κτίριο οπλισμένος με κυνηγετική καραμπίνα και άνοιξε πυρ. 

Πηγή: skai.gr
1 0 Bookmark