Καίγεται το Κρυονέρι

Δραματική είναι η κατάσταση στο Κρυονέρι, καθώς οι πρώτες φλόγες έχουν ήδη μπει στις αυλές των σπιτιών. Το χωριό έχει αρχίσει να εκκενώνεται και σύμφωνα με τον αντινομάρχη ανατολικής Αττικής, καίγονται σπίτια.

Η φωτιά, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι από τη Βαρυμπόμπη, πέρασε πολύ γρήγορα στο Κρυονέρι λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Η φωτιά μαίνεται σε τρία μέτωπα, με σημαντικότερο αυτό μέσα στο ρέμα, κοντά στις γραμμές του ΟΣΕ. Για το λόγο αυτό, τέσσερις αμαξοστοιχίες που μεταφέρουν επιβάτες έχουν σταματήσει σε Άγιο Στέφανο, Αφίδνες και Μενίδι, ενώ κανένα δρομολόγιο του ΟΣΕ δεν πραγματοποιείται από Αθήνα.

Από την πλευρά της η ΔΕΗ έχει διακόψει το ρεύμα στην περιοχή, προκειμένου τα εναέρια μέσα να μπορούν να πραγματοποιούν ρίψεις νερού.

Κλειστή παραμένει η εθνική Αθηνών Λαμίας, στο ύψος του Αγίου Στεφάνου.

Στο μεταξύ, 66 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα. Εκτός από τη φωτιά στη Ρόδο, που μαίνεται από την Τρίτη έχοντας κατακάψει περίπου 10.000 στρέμματα πευκοδάσους, σε εξέλιξη βρίσκονται πυρκαγιές στην Πάχη Μεγάρων, στις Πουλάδες Κέρκυρας, στον Άγιο Ανδρέα Κεφαλονιάς, στη Σαλαμίνα, σε πευκόφυτη περιοχή στο Μπατσί, στο Ύπατο Θήβας και στο Ευηνοχώρι Μεσολογγίου, όπου επλήγη και ο αρχαιολογικός  χώρος της Καλυδώνας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, η κατάσταση στον αρχαιολογικό χώρο και οι ενδεχόμενες επιπτώσεις στα μνημεία θα εκτιμηθούν αμέσως μόλις επιτραπεί η προσέγγιση και η αυτοψία.

Πολύ υψηλός είναι και την Πέμπτη ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αθήνα, Δυτική Αττική, Πειραιά, Λάρισα, Μαγνησία, Φθιώτιδα, Ευβοίας, Βοιωτία, Κόρινθο, Αργολίδα, Λακωνία, Μεσσηνία, Ηλεία, Αχαΐα, Φωκίδα, Αιτωλοακαρνανία, Χανιά Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Λευκάδα.
Πηγή: skai.gr