Τραγωδία στον Αλμυρό: Αναζητείται ο χειριστής του μοιραίου μηχανήματος

Τον χειριστή του μηχανήματος λούνα παρκ όπου χθες βράδυ έχασε την ζωή της 13χρονη κοπέλα αναζητά η Αστυνομία, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες ώστε να διαλευκανθούν τα αίτια της τραγωδίας στον Αλμυρό Βόλου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες το κορίτσι εκτοξεύτηκε από την θέση του ενώ το μηχάνημα είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα στην κίνησή του. Εργαζόμενη στο πανηγύρι δήλωσε πως το βράδυ του δυστυχήματος την ευθύνη για το παιχνίδι είχε διαφορετικός υπάλληλος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ αφέθηκε ελεύθερη νωρίτερα, δίχως να της απαγγελθούν κατηγορίες, καθώς ο εισαγγελέας ζήτησε περαιτέρω διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες έλαβε χώρα το δυστύχημα.

Πραγματογνώμονες εξετάζουν το μηχάνημα και τον χώρο όπου φιλοξενήθηκε το πανηγύρι στον Αλμυρό προκειμένου να διαπιστώσουν εάν πληρούνταν οι απαιτούμενες προδιαγραφές ασφαλείας.

Τυπικά χρειάζεται πιστοποίηση καταλληλότητας από μηχανικό κάθε φορά που συναρμολογείται ή λύνεται τέτοιο μηχάνημα.

Η ιατροδικαστική εξέταση του σώματος της κοπέλας θα γίνει αύριο στην Θεσσαλονίκη.

Η τραγωδία έχει προκαλέσει θρήνο στην κοινωνία του Αλμυρού. Φίλοι της 13χρονης άφησαν σήμερα λουλούδια στο σημείο του δυστυχήματος.

Τραγική ειρωνεία είναι ότι ο πατέρας του θύματος, επαγγελματίας οδηγός, είχε βοηθήσει στην μεταφορά των μηχανημάτων του λούνα παρκ.
Πηγή: skai.gr