Κλείσιμο

Βίντεο - ντοκουμέντο από τη δράση της σπείρας που «ξάφριζε» τα ΑΤΜ

Πέντε ανατινάξεις Αυτόματων Ταμειακών Μηχανών, τρεις απόπειρες, και λεία 250.000 ευρώ είχε στο «ενεργητικό» της η σπείρα, με «κύκνειο άσμα», πριν την εξάρθρωσή της, τη διάρρηξη στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Κερατέα. Στο βίντεο  της κάμερα ασφαλείας του καταστήματος διακρίνεται η δεύτερη έκρηξη πού προκλήθηκε από μασούρι δυναμίτιδας. 

Ο 40χρονος επικεφαλής της σπείρας, μαζί με συνεργό του ψάχνουν στα συντρίμμια της έκρηξης να βρουν την κασετίνα με τα χρήματα ή κάποια διασκορπισμένα χαρτονομίσματα, ενώ προσπαθούν να αποκολλήσουν την κασετίνα από το ΑΜΤ με τα εργαλεία τους. Στη συνέχεια εξαφανίζονται, με λεία 600 ευρώ. Οι δράστες απειλούσαν τους περιοίκους ότι αν τους παρεμποδίσουν θα τους σκοτώσουν. 

Ανάλογες πρακτικές ακολουθεί ο 40χρονος και ο συνεργός του και σε σούπερ μάρκετ στο Πικέρμι όπως διακρίνεται στο άλλο βίντεο κάμερας ασφαλείας του καταστήματος. 

Ο φερόμενος ως εγκέφαλος της σπείρας η οποία έκλεβε αυτοκίνητα και ανατίναζε ΑΤΜ συνελήφθη πάντως, το βράδυ της Παρασκευής, μετά από μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στο Μενίδι. Δύο Έλληνες 19 και 31 ετών συνελήφθησαν την Πέμπτη σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στην Αττική, ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.