Ελεύθεροι οι 12 προσαχθέντες για τους βανδαλισμούς στο κέντρο της Αθήνας

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 12 από τους 15 προσαχθέντες, συνολικά, για την επίθεση που σημειώθηκε χθες βράδυ, από περίπου 30 κουκουλοφόρους σε καταστήματα και τράπεζες, στο κέντρο της Αθήνας, αφού δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους.

Τα 3 άτομα που κρατούνται είναι αλλοδαποί, οι οποίοι δεν κατηγορούνται, εξάλλου, για τη χθεσινή επίθεση, αλλά επειδή δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής τους στη χώρα.

Σημειώνεται, ότι οι κουκουλοφόροι, που κρατούσαν ρόπαλα, έσπασαν τζαμαρίες και προκάλεσαν διάφορες επιπλέον ζημιές σε 11 καταστήματα και 2 τράπεζες, στις οδούς Ακαδημίας, Βουκουρεστίου και Βαλαωρίτου, ενώ παράλληλα φώναζαν συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα. 

Στο το σημείο έσπευσε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτσάκης, ο οποίος επιθεώρησε τις καταστροφές και συνομίλησε με τους αγανακτισμένους καταστηματάρχες, εκφράζοντας την πραγματική του θλίψη για το συμβάν.

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υπογράμμισε πως δεν είναι δυνατόν, μια πόλη και ειδικά ο σημαντικότερος δρόμος της Αθήνας να είναι κατεστραμμένος και ειδικότερα δεν είναι δυνατόν άνθρωποι του μεροκάματου να βρίσκονται έρμαιο αδίστακτων τραμπούκων που έρχονται, σπάνε και αποχωρούν.

Όπως τόνισε ο Κος Μιτσοτάκης η εικόνα μιλά από μόνη της και εξέφρασε την επιδίωξη του τα φαινόμενα αυτά να λάβουν μέρος από την επόμενη μέρα των εκλογών.

 Αυτό την επόμενη ημέρα  θα σταματήσει. Η ασφάλεια και η τάξη θα επανέλθει στην χώρα. Είναι αδιαπραγμάτευτη η δέσμευση. Θα σταματήσουμε να βλέπουμε τέτοιες εικόνες, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μάλιστα το παραπάνω δεν αποτελεί ζήτημα επιχειρησιακής δυνατότητας αλλά πολιτικής βούλησης.

Την ίδια ώρα, βέλη εξαπέλυσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφορικά με την πρωτοβουλία του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να επισκεφτεί τις κατεστραμμένες επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας, κατηγορώντας τον  ότι μετεωρίζεται από την λασπολογία στην τρομολαγνεία και τον απύθμενο λαϊκισμό.

«Ο πρόεδρος της ΝΔ, τρομοκρατημένος από τις αντιδράσεις ακόμα και στελεχών του κόμματός του για το ύφος και το περιεχόμενο της ομιλίας του στη Βουλή, προσπαθεί απελπισμένα να αλλάξει την ατζέντα, καταφεύγοντας για άλλη μια φορά στο προσφιλές του θέμα περί βίας και ανομίας.

Κάνει ότι δεν βλέπει τις μεγάλες επιχειρήσεις της Αστυνομίας που γίνονται σε περιοχές όπως τα Εξάρχεια και αλλού, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι δήθεν υπάρχει ανοχή στην παραβατικότητα.
Ο κ. Μητσοτάκης, για μία ακόμη φορά, δυσφημεί συνειδητά την εικόνα της χώρας και αρέσκεται να μοιράζει ανέξοδα υποσχέσεις για μαγικές λύσεις σε υπαρκτά προβλήματα, που η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν κλείνει τα μάτια.

Ας γνωρίζει ο πρόεδρος της ΝΔ ότι ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά και δεν παραπλανάται από τα ψεύδη και την υποκρισία…» Καταλήγει η ανακοίνωση.


Με αφορμή τους πρόσφατους βανδαλισμούς στο κέντρο της Αθήνας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ.Σταύρος Καφούνης, δήλωσε πως για άλλη μια φορά οι συμπολίτες μας καταστηματάρχες βρέθηκαν ανυπεράσπιστοι στο έλεος ελάχιστων περιφερειακών στοιχείων. 

Αύριο θα βανδαλίσουν τα καταστήματα της γειτονιάς μας και στη συνέχεια τα σπίτια μας, γι’ αυτό ως εδώ!»

Για ασυλία μελών των συμμοριών κάνει λόγο το Ποτάμι, μέσω ανακοίνωση τους στο περιθώριο των γεγονότων, καλώντας τους αρμόδιους Υπουργούς της Κυβέρνησης να  πάψουν να αδρανούν καθώς οι γειτονιές της χώρας δεν μπορούν να είναι σάκος του μποξ προς εκτόνωση των θαυμαστών της βίας.

"Η ασυλία που ουσιαστικά απολαμβάνουν τα μέλη των συμμοριών που βανδαλίζουν και καίνε ό,τι γουστάρουν, όποτε γουστάρουν στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τον Βόλο, το Αγρίνιο… έχει αποθρασύνει τους χουλιγκάνους και τους έχει πολλαπλασιάσει. Οι υπουργοί της κυβέρνησης θα πρέπει να πάψουν να αδρανούν. Οι δρόμοι και οι γειτονιές της χώρας δεν μπορούν να είναι σάκος του μποξ για να εκτονώνονται οι λάτρεις της βίας.

Ειδικά τις τελευταίες μέρες οι ευθείες απειλές εναντίον δικαστών (αν τολμήσουν και δεν συμμορφωθούν με τις υποδείξεις των μασκοφόρων υπερασπιστών του δικαίου) είναι μια μεγάλη πρόκληση για την κοινωνία. Η ηγεσία της Δικαιοσύνης πρέπει να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τους λειτουργούς της." Καταλήγει η ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-skai.gr-Nίκος Υποφάντης