Κλείσιμο

Ο «πλούσιος» βίος της μαφίας των φυλακών και το κουβάρι που κύλισε το 2014

Απόπειρες δολοφονίας, απάτες σε βάρος του Δημοσίου, σφαγές μεταξύ κρατουμένων, έρωτες και συνεργασία με δικηγόρους: αυτός είναι ο βίος και η πολιτεία της μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού.

Το «κουβάρι» που εν τέλει θα οδηγούσε την Αστυνομία στα ίχνη του κυκλώματος αρχίσει να ξετυλίγεται τον Νοέμβριο του 2014, όταν δύο εκτελεστές αναλαμβάνουν να δολοφονήσουν γνωστό δικηγόρο, ο οποίος όμως επιζεί.

Όταν οι επίδοξοι εκτελεστές συλλαμβάνονται αποκαλύπτουν ότι η δολοφονία παραγγέλθηκε μέσα από τη φυλακή, από γνωστό επιχειρηματία ο οποίος είχε καταδικαστεί για πολύκροτη υπόθεση απάτης σε βάρος του Δημοσίου. Στην εν λόγω υπόθεση δικηγόρος του δημοσίου ήταν το παρ’ ολίγον θύμα.

Λουτρό αίματος μέσα στην φυλακή 

Τον Ιανουάριο του 2019 ο ένας εκτελεστής δολοφονεί εν ψυχρώ μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού τον πρώην συνεργάτη του. Υπό την σκιά σειράς εγκλημάτων μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού, η Αντιτρομοκρατική ανακοινώνει την ύπαρξη της περίφημης μαφίας.

Οι έρευνες του ειδικού ανακριτή και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι, πέρα από τον αρχηγό και τους δύο εκτελεστές, στο κύκλωμα συμμετέχουν και τουλάχιστον δύο δικηγόροι, οι οποίοι προφυλακίστηκαν μόλις προχθές.

Από θύμα συνεργάτης; Κι ένας «δικηγορικός» έρωτας

Το οξύμωρο; Ο ένας από τους δικηγόρους είναι το παρ’ ολίγον θύμα των εκτελεστών. Ο δεύτερος είναι μία 45χρονη που όπως αποτυπώνεται σε αποκαλυπτικούς διαλόγους διατηρούσε ερωτική σχέση με τον αρχηγό της μαφίας.

Ενδεικτικοί είναι δύο διάλογοι ανάμεσα στους δύο φερόμενους εραστές.

- 45ΧΡΟΝΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Καλημέρα μωράκι μου.
- ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΑΦΙΑΣ: Καλημέρα.
- ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Μια χαρά σε ακούω. Εσύ είσαι άντρας για πρωινή δουλειά, τέλος.
- ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΑΦΙΑΣ: Μακάρι.
- ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Σ' αγαπώ πολύ και δεν θέλω να σε χάσω.

Οι δύο τους ονειρεύονταν να ζήσουν μαζί και φαίνεται πως σχεδίαζαν την απόδραση του Αλβανού κακοποιού.

- 45ΧΡΟΝΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Ζω για τις στιγμές που θα είμαστε οι δυο μας. Που θα ζούμε εμείς οι δύο. Δεν χρειάζεται καν να δουλεύεις. Θα δουλεύω εγώ για 'σένα.
- ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΑΦΙΑΣ: Ναι μωρό μου. Θα γίνει, θα γίνει κάποια στιγμή.
- ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Σ' αγαπώ πολύ και κάθομαι και φτιάχνω τραγουδάκια για 'σένα.
- ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΑΦΙΑΣ: Κι εγώ φτιάχνω για 'σένα τραγουδάκια.
- ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Είσαι ο άντρας της ζωής μου. Ζω για τις στιγμές που θα 'μαστε μαζί.

Τρίτος διάλογός τους καταδεικνύει πως η απόδραση θα μπορούσε να γίνει από το εφετείο, μετά από επίθεση με λάμες εναντίον το δικηγόρου και βουλευτή Μάκη Βορίδη και ενός κατάδικου επιχειρηματία που εμπλέκεται στο σκάνδαλο Energa.

Στο εδώλιο ο 65χρονος δικηγόρος

Σήμερα, στο μικτό ορκωτό εφετείο της Αθήνας ξεκίνησε σε δεύτερο βαθμό η δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 65χρονου δικηγόρου.

Κατηγορούμενοι είναι ως φυσικός αυτουργός ο αλβανός εκτελεστής που τον Ιανουάριο σκότωσε τον συνεργό του στον Κορυδαλλό και ως ηθικός αυτουργός ο φυλακισμένος επιχειρηματίας. Θύμα ο άρτι προφυλακισθείς δικηγόρος που πλέον φέρεται μέλος του ίδιου κυκλώματος και μάρτυρας κατηγορίας ο αρχηγός της μαφίας των φυλακών.

Το θύμα αρνήθηκε να παραστεί ως πολιτική αγωγή και είπε πως θα εκπροσωπηθεί από δικηγόρο, ο οποίος μετά από 1 ώρα καθυστέρηση προσήλθε τελικά έξαλλος στο δικαστήριο δηλώνοντας ότι έχει παραιτηθεί από χθες από την υπόθεση.

Τελικά, μετά από διαταγή του δικαστηρίου ο προφυλακισμένος δικηγόρος μετήχθη στο δικαστήριο νωρίς το απόγευμα.

Τελικά, την εκπροσώπηση του προφυλακισμένου δικηγόρου ανέλαβε ο Αλέξης Κούγιας . Η δίκη θα συνεχιστεί στις 11 Απριλίου.
Πηγή: skai.gr