Χρήματα και συμβουλές είχε δώσει στη μαφία των φυλακών ο 64χρονος δικηγόρος

Νομική στήριξη και οικονομική βοήθεια είχε προσφέρει στον αρχηγό της μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού ένας από τους δύο δικηγόρους που συνελήφθησαν χθες με εντολή του εφέτη ανακριτή για υποθέσεις τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες τον Ιανουάριο ο 64χρονος δικηγόρος έδωσε τουλάχιστον 10.000 ευρώ στον αποκαλούμενο «Κλόντι», τον κακοποιό που συντόνιζε τις ενέργειες του κυκλώματος.

Επιπλέον του είχε δώσει νομικές συμβουλές και τον είχε βοηθήσει να βρει συνήγορο υπεράσπισης στην δίκη για την δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, όπου ο «Κλόντι» κατηγορείται για την ηθική αυτουργία.

Σημειώνεται πως ο «Κλόντι» πιστεύεται ότι ήταν ο εντολέας της απόπειρας δολοφονίας και του ίδιου του 64χρονου, το 2014, χωρίς να είναι ακόμα σαφές τι ακολούθησε ώστε οι δύο άνδρες να γίνουν συνεργάτες.

Πέραν του 64χρονου συνελήφθη και μία γυναίκα δικηγόρος, η οποία δεν εκπροσωπούσε κάποιον από τους εμπλεκόμενους στην μαφία των φυλακών, αλλά εκτιμάται ότι εμπλέκεται σε παράξενες μεταφορές πληροφοριών ή μηνυμάτων ανάμεσα σε ύποπτα πρόσωπα.

Ένας παλαιότερος διάλογος ανάμεσα στον αρχηγό της μαφίας και τον 64χρονο:

- Κρατούμενος: Μπορούμε να βρούμε κανένα φράγκο να στείλουμε το πτώμα στην Αλβανία;
- Δικηγόρος: Θα κοιτάξω...
- Κρατούμενος: Και εγώ θα κοιτάξω. Μίλα και με τον άλλο δικηγόρο να μας βοηθήσει, γιατί 2.600 ευρώ κάνει για να πάει το πτώμα στην Αλβανία και είναι και 1000 ευρώ να δώσουμε για τον Μπάκο. Να το παίξουμε λίγο τώρα με τον Μπάκο για να μη... ξέρεις εσύ.
- Δικηγόρος: Θα δούμε, δεν σου υπόσχομαι τίποτε γι' αυτό.
Πηγή: skai.gr