Τι δήλωσε ο Nίκος Μαυρίκος στην ΕΛΑΣ για την απαγωγή του στον Πειραιά

Η κατάθεση του επιχειρηματία Νίκου Μαυρίκου για την απαγωγή του στον Πειραιά στα τέλη Δεκεμβρίου δε φαίνεται έως στιγμής να βοηθά την αστυνομία στο έργο της σύλληψης των δραστών. Μιλώντας στους αστυνομικούς, ο επιχειρηματίας είπε οι δράστες τον απελευθέρωσαν την Πέμπτη στη 1μμ, προσθέτοντας πως επιβιβάστηκε σε ένα ταξί που βρήκε μπροστά του και χρειάστηκε σχεδόν μία ώρα για να φτάσει στο σπίτι της μητέρας του στον Πειραιά, το οποίο είναι κοντά στο δικό του.

Ο κ. Μαυρίκος δήλωσε δε στην αστυνομία πως δεν θυμόταν που τον είχαν αφήσει οι δράστες, ενώ έφτασε στο σπίτι της μητέρας του περίπου στις 2μμ, αλλά δεν ειδοποίησε την ΕΛΑΣ γιατί ήθελε να ηρεμήσει από την περιπέτεια που είχε περάσει. Ανέφερε ότι οι απαγωγείς δεν του ζήτησαν χρήματα, ούτε εκείνος τούς έδωσε για την απελευθέρωσή του, και όταν ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς για τους διαλόγους που είχε με τους δράστες και αν τους είδε, εκείνος απάντησε «μού είχαν βάλει κουκούλα, με είχαν χτυπήσει στο πρόσωπο και είχα δεμένα χέρια. Δεν ξέρω ποιοι ήταν, δεν θυμάμαι διαλόγους».

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως οι τέσσερις δράστες περίμεναν τον επιχειρηματία το πρωί της Πέμπτης 27 Δεκεμβρίου έξω από το σπίτι του, και φαίνεται πως γνώριζαν τη διαδρομή που θα ακολουθούσε, αλλά και το ωράριό που επιλέγει για να μεταβεί στη δουλειά του.

Πηγή: skai.gr