Νεαροί χτυπούσαν Πακιστανούς εργάτες στο Μενίδι

Νεαροί με αυτοκίνητο τύπου Smart, έδερναν και λήστευαν Πακιστανούς εργάτες στο Μενίδι! Σε χρονικό διάστημα μιας ώρας, από τις 3.30 το πρωί έως τις 4.30 το πρωί στις 15 Ιουνίου, δύο νεαροί, 24 και 22 χρόνων, επιτέθηκαν, ξυλοφόρτωσαν άγρια και λήστεψαν τρεις άνδρες από το Πακιστάν, ενώ εξετάζεται αν έχουν προβεί σε παρόμοιες . Κύριος τόπος δράσης η συμβολή της Λεωφόρου Καραμανλή και Δεκελείας στο Μενίδι.

Οι εργάτες είχαν σχολάσει από την εργασία τους, βάδιζαν στον δρόμο όταν τους προσέγγισαν οι δύο δράστες και άρχιζαν να βρίζουν χυδαία: “Πακιστανοί, βρώμικοι, φύγετε.” Τους επιτέθηκαν μετά με γροθιές στο πρόσωπο. Όταν ξέφυγαν ειδοποίησαν τον Σεχζάτ Αχμέντ, ο οποίος μένει δίπλα και εργάζεται επίσης στο ίδιο εργοστάσιο και του είπαν μάλιστα ότι φοβόντουσαν ότι οι φασίστες “έπιασαν” ένα από αυτούς και δεν ήξεραν που βρίσκεται. Εκεί, όταν έφτασε ο Σεχζάντ Αχμέντ, χτυπήθηκε άγρια, από τον έναν άνδρα που βγήκε από αυτοκίνητο τύπου Smart. 

Τη δράση των δύο νεαρών κατήγγειλε η ΚΕΕΡΦΑ (ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ), και την επόμενη μέρα αστυνομικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνέλαβαν τους δυο νεαρούς, ως υπεύθυνους για τις επιθέσεις. Κατηγορούνται για τα αδικήματα της ληστείας, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης με την επιβαρυντική περίπτωση του εγκλήματος με ρατσιστικά χαρακτηριστικά. 

Πηγή: skai.gr
TAGS: ΕΛΑΣ