Ο πρόεδρος του ΣτΕ «παγώνει» την αναστολή λειτουργίας του MEGA

"Παγώνει", έως ότου συζητηθεί η υπόθεση επί της ουσίας, η απόφαση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου που αποφασίστηκε την Τρίτη για οριστική διακοπή λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού MEGA. .

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου με προσωρινή του διαταγή "πάγωσε" την απόφαση του ΕΡΣ μέχρι νεοτέρας, δηλαδή μέχρι να συζητηθεί η αίτηση αναστολής της που έχει καταθέσει η διοίκηση της Τηλέτυπος και έως ότου κριθεί επί της ουσίας η απόφαση του ΕΡΣ, δίκη που αναμένεται να γίνει στις 4 Μαϊου του 2018. Εισηγητής ήδη ορίστηκε ο σύμβουλος Επικρατείας Ηλίας Μάζος.

Με έξι ψήφους υπέρ, και 3 ψήφους κατά, η Ολομέλεια του ΕΣΡ αποφάσισε να τερματίσει την λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού.

Οι εκπρόσωποι του τηλεοπτικού σταθμού είχαν υποβάλλει αίτημα προς το συμβούλιο να επιτρέψει την λειτουργία του σταθμού έως την προκήρυξη του διαγωνισμού των θεματικών τηλεοπτικών αδειών. Η ολομέλεια του Συμβουλίου ωστόσο έκρινε πως το αίτημα της εταιρείας Τηλέτυπος ΑΕ ήταν εκπρόθεσμο, καθώς ο σχετικός νόμος του 2014 που έδινε τη δυνατότητα αλλαγής χαρακτήρα τηλεοπτικών σταθμών εξέπνευσε τον Μάιο του 2017.


Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου - skai.gr