Πορεία αναρχικών στην Αθήνα - Ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό στο Ελληνικό

Συγκέντρωση στα Προπύλαια πραγματοποιούν εκ νέου στις 7 το απόγευμα στα Προπύλαια οι αντιεξουσιαστές σε ένδειξη συμπαράστασης στον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, που φέρεται να είναι ο αποστολέας των τρομοδεμάτων, ένα εκ των οποίων τραυμάτισε τον Λουκά Παπαδήμο. Η υπόθεση Γιαγτζόγλου έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες ένα κύμα βίας, ειδικά στην Αθήνα. 

Για τον ίδιο λόγο, η ομάδα «Αναρχικοί/ες» ανέλαβαν την ευθύνη για την τοποθέτηση αυτοσχέδιο εμπρηστικού μηχανισμού αποτελούμενο από 6 γκαζάκια σε υποκατάστημα τράπεζας τα ξημερώματα της 1ης Μαρτίου στο Ελληνικό.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανάληψη ευθύνης που ανάρτησαν σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, «τοποθετήσαμε εμπρηστικό μηχανισμό στο υποκατάστημα της Alpha Bank του Ελληνικού στη λεωφόρο Βουλιαγμένης 106 ως ένδειξη αλληλεγγύης στην απεργία πείνας και δίψας του αναρχικού Ντίνου Γιαγτζόγλου και τον αγώνα που δίνει».

Τέλος ζητούν την «άμεση ικανοποίηση του αιτήματος του απεργού πείνας και δίψας» για μεταφορά του στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Πλήρη κάλυψη στον Νικό Τόσκα για το κύμα ανομίας παρέσχε πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, χαρακτηρίζοντάς τον σαν «έναν από τους πιο επιτυχημένους υπουργούς αυτής της Κυβέρνησης που έχει τη πλήρη στήριξη του πρωθυπουργού».

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε στο μεταξύ η νέα επίθεση που έγινε στις 11 το πρωί στο κέντρο της Αθήνας από ομάδα αντιεξουσιαστών η οποία φέρεται να βγήκε από το κτίριο της ΑΣΟΕΕ στην Πατησίων και να έσπασε βιτρίνες καταστημάτων και υποκατάστημα των ΕΛΤΑ.

Φόβους ότι η κλιμάκωση των φαινομένων βίας μπορεί να οδηγήσει σε νεκρό συνάδελφό του ή πολίτη εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ ο γ.γ των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας Γιάννης Κατσιαμάκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι η κατάργηση της ομάδας Δέλτα είναι το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα για τα όσα συμβαίνουν αυτό το διάστημα ανέφερε στον ΣΚΑΪ. 

«Να μην ασχολούνται με τα επιχειρησιακά ζητήματα της και να μην κάνουν εργολαβίες σε κόμματα και ρουσφέτια στους συναδέλφους τους ζητώντας να μετατεθούν από την Αθήνα στην επαρχία» δήλωσε στο μεταξύ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας σε μια προσβλητική αναφορά στους αστυνομικούς.

Στενό μαρκάρισμα από όλες τις πλευρές δέχεται στο μεταξύ ο κ. Τόσκας, συγκεντρώνοντας, εν μέσω κόντρας με τους αστυνομικούς, εκτός από τις αντιπολιτευτικές βολές για ανοχή στην ανομία και «φίλια» πυρά από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που τον καλούν να λάβει μέτρα για την προστασίατων «ελεύθερων κοινωνικών χώρων» - όπως χαρακτηρίζουν και χώρους υπό κατάληψη – από φασιστικές επιθέσεις που όπως σημειώνουν σε κάποιες περιπτώσεις "δείχνουν" μέλη της Χρυσής Αυγής.
Πηγή: skai.gr