Κλείσιμο

Λιμενικό: Κινητή βόμβα το πλοίο Andromeda - Στον εισαγγελέα το πλήρωμα

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν την Πέμπτη τα οχτώ μέλη του πληρώματος του πλοίου «Andromeda», με σημαία Τανζανίας, το οποίο μετέφερε 410 τόνους εκρηκτικών και πιάστηκε από το Λιμενικό ανοιχτά της Κρήτης. Ανώτατοι αξιωματικοί του λιμενικού έκαναν λόγο για «κινητή βόμβα με απρόβλεπτες συνέπειες».

Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα το πλοίο φόρτωσε τις εκρηκτικές ύλες από λιμάνια της Τουρκίας με προορισμούς το Ομάν και το Τζιμπουτί.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από την προανάκριση τελικός προορισμός ήταν η Λιβύη, οπού η ΕΕ επέβαλε πρόσφατα εμπάργκο στην πώληση οπλών και εκρηκτικών.

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλεί η επιστολή του διαχειριστή της πλοιοκτήτριας εταιρείας Coasters Μaritime Θεόδωρου Ρέλλου ότι «αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο Ηράκλειο Κρήτης 410 τόνοι δυναμίτιδας, σε ένα λιμάνι επιβατικό, που δεν έχει καν εμπειρία αποθηκών, πόσο μάλλον αποθηκών επικίνδυνων υλικών. Αν γίνει κάποιο ατύχημα, το μισό Ηράκλειο θα γίνει έρημος Σαχάρα. Θυμηθείτε την υπόθεση στο Μαρί της Κύπρου το 2011» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: skai.gr
TAGS: ΥΠΡΟΠΟ