Προκλητικός στην απολογία του ο συλληφθείς για το φόνο της εφοριακού

Προκλητικός ήταν στην απολογία του ενώπιον του ανακριτή ο κατηγορούμενος για την δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη, αρνούμενος την προγενέστερη ομολογία του και αποδίδοντας τον θάνατο της 32χρονης εφοριακού σε ακούσια πράξη.

Ο Εμμανουήλ Εσσατζανιάν Σοροπίδης, που κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του, υποστήριξε ότι κατά την πάλη έχασε την ισορροπία του ενώ προσπαθούσε να στηριχθεί, και «ενδεχομένως» χτύπησε την κοπέλα «κατά λάθος» όταν έπεσε πάνω της.

Δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο η 32χρονη να έπεσε η ίδια στο μαχαίρι.

Όταν του ζητήθηκε να εξηγήσει γιατί στην προανάκριση είχε ομολογήσει την πράξη του, υποστήριξε ότι αυτά τα έγραψαν οι αστυνομικοί στην ασφάλεια μετά από ανεπίσημη συνομιλία μαζί του, κι ότι ο ίδιος δεν είχε τα γυαλιά του για να τα διαβάσει.

Ο Σοροπίδης ισχυρίστηκε ότι πρόθεσή του ήταν να φοβερίσει την εφοριακό με το μαχαίρι, όμως αυτή «θύμωσε» όταν το είδε, και προσπάθησε να πιάσει τον λαιμό του και το χέρι με το οποίο κρατούσε το εγχειρίδιο.

Για να φυγαδευτεί ο 58χρονος από τα δικαστήρια χρειάστηκαν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ καθώς από το πρωί έξω από το κτήριο της παλιάς σχολής Ευελπίδων είχαν συγκεντρωθεί εξαγριωμένοι συγγενείς και φίλοι της άτυχης εφοριακού.

Οι συγκεντρωμένοι το πρωί προπηλάκισαν τον δράστη φωνάζοντας «δολοφόνε» και απειλώντας τον.
Πηγή: skai.gr