Κλείσιμο

Κοζάνη: «Κηδεία» της ΔΕΗ έξω από το κέντρο που μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας

Ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, επικράτησε το απόγευμα έξω από το εκθεσιακό κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, όπου είναι προγραμματισμένο να μιλήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Εργαζόμενοι στην ΔΕΗ Κοζάνης και μέλη άλλων σωματείων, εμφανίστηκαν με ένα φέρετρο έξω από το εκθεσιακό κέντρο, διαμαρτυρόμενοι για τις τελευταίες εξελίξεις με τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.



Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να προσεγγίσουν και τον χώρο του συνεδρίου, αλλά τους εμπόδισαν οι άνδρες ασφαλείας

Όταν οι συνδικαλιστές προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό των αστυνομικών δυνάμεων, η ένταση κλιμακώθηκε με αρκετούς εργαζόμενους να χτυπούν τα κοντάρια τους πάνω στις ασπίδες των ΜΑΤ.

Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, οι αστυνομικοί επιχείρησαν να προσαγάγουν έναν διαδηλωτή αλλά την ώρα που τον οδηγούσαν στο περιπολικό, εκείνος διέφυγε, παρά το γεγονός ότι φορούσε χειροπέδες μπαίνοντας στην αυλή σπιτιού.

Μετά τις διαβουλεύσεις με τους αστυνομικούς, τελικά οι αξιωματικοί αποφάσισαν να αφήσουν ελεύθερο τον άνδρα, του οποίου όμως συγκράτησαν τα στοιχεία και στον οποίον αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες.

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην περιοχή, στο πλαίσιο του πρώτου Περιφερειακού Συνεδρίου, με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση.

ΝΔ: Ο πρωθυπουργός εισπράττει τα επίχειρα της αναξιόπιστης πολιτικής του

«Οι εργαζόμενοι της Δ.Ε.Η., όπως και όλοι οι πολίτες, ζητούν αξιοπιστία από τον πολιτικό κόσμο.», σχολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση. 

«Γι' αυτό όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε τις μονάδες της Δ.Ε.Η. στο Αμύνταιο έγινε δεκτός με σεβασμό και είχε ουσιαστικό διάλογο μαζί τους για τα προβλήματα και τις λύσεις που προτείνει. Αντιθέτως, ο κ. Τσίπρας που έχει εξαπατήσει την κοινωνία με ψέματα, δεν γίνεται πλέον αποδεκτός ως συνομιλητής. Απομονώνεται από τους πολίτες και αντιδρά με αυταρχισμό», σχολιάζει η ΝΔ.


Πηγή: skai.gr