Κλείσιμο

Μάχη με τις φλόγες που γλείφουν σπίτια σε δύο χωριά στη Μάνη

Ζημιές στο εξωτερικό σπιτιών σε τουλάχιστον δύο χωριά της ανατολικής Μάνης, τον Κάτω Κότρωνα και τον Παρασύρο, έχει προκαλέσει μεγάλη φωτιά που μαίνεται στην περιοχή, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.

Νωρίτερα υπήρχαν μαρτυρίες ότι έχει αρχίσει η εκκένωση του Κότρωνα με καΐκια και αλλά πλωτά μέσα, όμως στις 22:30 Πυροσβεστική και Λιμενικό ενημέρωσαν πως ακόμα δεν έχει αρχίσει η απομάκρυνση κατοίκων αλλά βρίσκονται σε ετοιμότητα εάν κριθεί απαραίτητο.

Ορισμένοι κάτοικοι πάντως έχουν ήδη εγκαταλείψει την περιοχή με δικά τους μέσα, είτε πλωτά είτε αυτοκίνητα.

Ανοιχτά του Κότρωνα, που βρίσκεται σε όρμο στο μεσαίο «πόδι» της Πελοποννήσου, βρίσκονται δύο σκάφη του Λιμενικού και ένα ρυμουλκό με μεγάλη χωρητικότητα.

Στην περιοχή του Κότρωνα επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 23 οχήματα και 52 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Λόγω σκότους τα εναέρια μέσα έχουν αποσυρθεί.

Στην περιοχή του Παρασύρου βρίσκονται 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα.

Η φωτιά προήλθε από αναζωπύρωση της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες Σάββατο στον Πύρριχο Λακωνίας, την οποία οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής είχαν θέσει υπό μερικό έλεγχο σήμερα το μεσημέρι.

Το απόγευμα ο αέρας άλλαξε φορά με αποτέλεσμα να υπάρξουν αναζωπυρώσεις και ενεργό μέτωπο με κατεύθυνση τον Κότρωνα.

Παράλληλα, φωτιά μαίνεται σε χαράδρα με βελανιδιές στη περιοχή Ροβολιάριο Μακρακώμης στη Φθιώτιδα, χωρίς να απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Στο σημείο επιχειρούν 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα.

Καλύτερη είναι εν τω μεταξύ η εικόνα της πυρκαγιάς σε δασική έκταση στην Αγία Ειρήνη στην Κεφαλλονιά. Στην περιοχή επιχειρούν 17 πυροσβέστες με επτά οχήματα.

Όλα τα εναέρια μέσα έχουν αποσυρθεί λόγω σκότους.
Πηγή: skai.gr