Κλείσιμο

Σαββίδης: Ο Τσίπρας μου θύμισε Πούτιν όταν μιλούσε στη Βουλή για τη ΣΕΚΑΠ

Στον απόηχο των αρνητικών σχολίων που προκάλεσε η ψήφιση στη Βουλή της τροπολογίας που προβλέπει τη διαγραφή προστίμου 38 εκατομμυρίων ευρώ από λαθρεμπόριο της ΣΕΚΑΠ, ο Ιβάν Σαββίδης αποθεώνει τον Αλέξη Τσίπρα και επιτίθεται με σφοδρότητα εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Πρώτο Θέμα», παραλληλίζει τον πρωθυπουργό με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν όταν αναλάμβανε την εξουσία, λέγοντας πως ακούγοντας τον κ. Τσίπρα την Παρασκευή στη Βουλή για τη ΣΕΚΑΠ ήταν έτοιμος να τον χειροκροτήσει.

Δήλωσε μάλιστα ότι στηρίζει «100%» τον Αλέξη Τσίπρα.

«Όταν την Παρασκευή είδα την ομιλία του, αισθάνθηκα αυτό ακριβώς που είχα αισθανθεί το 2000 όταν άκουσα τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Εγώ θέλω έναν τέτοιο πρόεδρο», είπε, σύμφωνα με την απομαγνητοφώνηση του «Πρώτου Θέματος».

Συμβουλεύει μάλιστα τους Έλληνες: «Κρατηθείτε από τον Τσίπρα. Είναι προϋπόθεση επιτυχίας του μέλλοντος».

Ο κ. Σαββίδης επιτίθεται ανοιχτά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας πως με τη στάση του διώχνει τους επενδυτές, ενώ προβλέπει μάλιστα πως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαββίδης δηλώνει ακόμα βέβαιος ότι θα αποκτήσει σύντομα ένα από τα κεντρικά τηλεοπτικά κανάλια της χώρας και εκφράζει ενδιαφέρον τόσο για τον Πήγασο όσο και για τον ΔΟΛ, που βρίσκονται σε διαδικασία εύρεσης στρατηγικού επενδυτή.

«Η παρέμβαση ενός επιχειρηματία στα πολιτικά πράγματα δεν είναι κάτι ασύνηθες στην χώρα μας. Τώρα όμως γίνεται με τον πιο ωμό και απροκάλυπτο τρόπο. Με φανερά τα ανταλλάγματα» σχολίασε το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του για την συνέντευξη του Ιβάν Σαββίδη στο «Πρώτο Θέμα».

Το Ποτάμι υποστηρίζει ότι «ο κ. Σαββίδης σε μια συνέντευξη-ποταμό παραδέχεται:
-Την απεριόριστη στήριξή του στον κ. Τσίπρα
-Την εμπλοκή του στα μικροπολιτικά παιγνίδια
-Την πρόθεσή του να αγοράσει άμεσα κανάλι και εφημερίδες, τρεις μόλις μέρες μετά την αποκάλυψή μας ότι οι ρυθμίσεις για το λαθρεμπόριο γίνονται για να τον διευκολύνουν να αγοράσει ΜΜΕ και να τα θέσει στην υπηρεσία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Καταλήγοντας, το Ποτάμι επισημαίνει, ότι: «Το γεγονός πάντως ότι ο κ. Σαββίδης βλέπει στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα τον Έλληνα Πούτιν μαρτυρά τι ονειρεύονται κάποιοι για το μέλλον της Ελλάδας και τι απεργάζονται κάποια επιτελεία».


Πηγή: skai.gr