Κλείσιμο

Αποχωρούν οι αγρότες από την πλατεία Βάθης

Με τους 1.200 Κρητικούς αγρότες να αποχωρούν από την πλατεία Βάθης, όπου πραγματοποίησαν συγκέντρωση από το πρωί έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ολοκληρώθηκε το αγροτικό συλλαλητήριο από το οποίο δεν έλειψαν τα επεισόδια.

Νωρίτερα, επιχείρησαν να κατευθυνθούν προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως επιτυχία, καθώς εμποδίστηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Κουμουνδούρου. Στην κινητοποίηση σημειώθηκαν επεισόδια ανάμεσα στους διαδηλωτές και στα ΜΑΤ.

Οι κλούβες των αστυνομικών δυνάμεων παραμένουν παρατεταγμένες μπροστά από το ΥΠΑΑΤ. Οι αγρότες ζήτησαν να συναντηθούν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων, όμως το αίτημά τους τελικά δεν έγινε δεκτό λόγω των επεισοδίων.

Σε δηλώσεις του ο κ. Γ. Χαλκιάς, εκπρόσωπος των αγροτών από την παγκρήτια Επιτροπή, ανέφερε ότι «αγρότες από όλη την Ελλάδα από διάφορους συλλόγους, της Κρήτης, της Πελοποννήσου και της Μακεδονίας κατέβηκαν στην Αθήνα για να διαδηλώσουμε και να ακουστούμε και να συσπειρώσουμε τον κόσμο ενάντια στα προβλήματα, τα οποία δεν είναι μόνο για τους αγρότες, αλλάγια όλους» και πρόσθεσε ότι «ο αγώνας έναντια στη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση συνεχίζεται».

Τεταμένο κλίμα επικράτησε και στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, όταν ομάδα του ΠΑΜΕ προσπάθησε να εισέλθει στο χώρο του στρατοπέδου «Παύλου Μελά», που παραδόθηκε στους κατοίκους της πόλης από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ