Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι πυροσβέστες 5ετούς θητείας

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι πυροσβέστες πενταετούς θητείας, καθώς δεν τους ικανοποίησε η τροπολογία που έφερε η κυβέρνηση στην Βουλή.

Όπως εξηγούν, πλέον θα έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις με τους μόνιμους αξιωματικούς, χωρίς ωστόσο να απολαμβάνουν κάποιο από τα αντίστοιχα δικαιώματα.

Οι ίδιοι, υπογραμμίζουν ότι ουσιώδες σημείο διαφωνιας αποτελεί και το ζήτημα του αμετάθετου, και προειδοποιούν πως θα εντός των ημερών θα αποφασίσουν για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους

Εκτός από την κυβερνώσα πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την τροπολογία στήριξε και το Ποτάμι. Κατά τάχθηκαν ΝΔ, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ, ενώ «Παρών» δήλωσαν Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ένωση Κεντρώων.

Σύμφωνα με την ψηφισθείσα τροπολογία παρατείνεται έως 3 χρόνια το πολύ η θητεία των συγκεκριμένων πυροσβεστών και αμέσως μετά τη λήξη της εν λόγω παράτασης, οι ίδιοι εντάσσονται αυτοδίκαια στο μόνιμο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, καταλαμβάνοντας νέες οργανικές θέσεις, που θα συστηθούν με Προεδρικό Διάταγμα και ταυτόχρονη κατάργηση ισάριθμων οργανικών θέσεων της ειδικής κατηγορίας απ’ όπου προέρχονται.

Όπως αναφέρει η τροπολογία, με Κοινή Υπουργική Απόφαση ορίζεται ότι η μονιμοποίησή τους μπορεί να γίνει και πριν την παρέλευση της πενταετίας, ενώ τους απονέμεται αναδρομικά από 9/2/2017 ο βαθμός του πυροσβέστη αναφορικά με την επετηρίδα και τις βαθμολογικές προαγωγές τους.

Πηγή: skai.gr