Κλείσιμο

Ξεμπλοκάρει τραπεζικός λογαριασμός για τη χρηματοδότηση του ΔΟΛ

Την αποδέσμευση λογαριασμού προκειμένου να συνεχίσει η λειτουργία των εφημερίδων και των άλλων μέσων του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, αποφάσισε η αρμοδία πρόεδρος Πρωτοδικών, κάνοντας δεκτή την αίτηση για ανάκληση προηγούμενης προσωρινής διαταγής, που είχε επιβάλει καθολική απαγόρευση μεταβολής των περιουσιακών στοιχείων του Ομίλου.

Η πρόεδρος των πρωτοδικών Βασιλική Μπάστα, αποτιμώντας τα νέα στοιχεία που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ουσιαστικά ανέστειλε την ισχύ της προηγούμενης προσωρινής διαταγής και διέταξε αποδέσμευση του τραπεζικού λογαριασμού που διατηρεί η εταιρεία ΔΟΛ στην Alpha Bank.

Έτσι, θα εξασφαλιστούν τα αναγκαία για την λειτουργία της επιχείρησης και την έκδοση των ιστορικών εντύπων.

«Διατάσσω την αποδέσμευση του τραπεζικού λογαριασμού στην Alpha Bank προκειμένου κάθε κατατεθησόμενο από την έκδοση της παρούσας και εφεξής σε αυτόν τον λογαριασμό ποσό είτε από την εταιρείας Άργος ΑΕ είτε από τρίτους οφειλέτες της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία ΔΟΛ να διατίθεται ελεύθερα από την τελευταία αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες της εξακολούθησης της λειτουργίας της επιχείρησης και ειδικότερα για την κάλυψη των εξόδων λειτουργία της και την καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων σε αυτήν», αναφέρει η δικαστική λειτουργός.

Με την ίδια απόφαση η πρόεδρος Πρωτοδικών απαγορεύει οποιαδήποτε μεταβολή ή διάθεση οποιουδήποτε άλλου περιουσιακού στοιχείου του ΔΟΛ.

Παράλληλα, με ανακοίνωσή της, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στηλιτεύει και αποδοκιμάζει σχόλια που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον δικαστικό λειτουργό που είχε απορρίψει, προ ημερών, το αίτημα για αποδέσμευση του επίμαχου λογαριασμού, απόφαση που ανετράπη σήμερα.
Πηγή: skai.gr - Ιωάννα Μάδρου