Ταυτοποιήθηκαν οι γονείς των τριών κοριτσιών που είχαν εγκαταλειφθεί την Πάτρα

Tαυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των γονέων των τριών ανήλικων κοριτσιών που βρέθηκαν την Κυριακή εγκαταλειμμένα σε πεζοδρόμιο στην Πάτρα.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία πρόκειται για δύο υπηκόους Αλβανίας, ενώ σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες ο πατέρας συνελήφθη. Πρόκειται για άτομο που διέμενε παράνομα στην Ελλάδα.

Τα τρία κοριτσάκια, περίπου τριών ετών, δύο ετών και επτά μηνών αντίστοιχα, εντοπίστηκαν από κάτοικο της περιοχής, ο οποίος ειδοποίησε την Αστυνομία. Την υπόθεση χειρίζεται η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

Αφού οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως οι γονείς δεν βρίσκονται στην περιοχή, τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας.

Έπειτα από τις πρώτες ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθησαν τα παιδιά, διαπιστώθηκε ότι δεν φέρουν ίχνη κακοποίησης, ούτε αντιμετωπίζουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα υγείας.

Ωστόσο, οι γιατροί συνεχίζουν να τα παρακολουθούν, ενώ το προσωπικό του νοσοκομείου έχει αναλάβει την φροντίδα τους.

Από την πλευρά του, ο 26χρονος πατέρας υποστηρίζει ότι τα παιδιά τα είχε αφήσει στην πεθερά του προκειμένου να πάει να βρει την γυναικά του που δεν τα πήγαιναν καλά. Mετά από δυόμιση μέρες λέει ότι γύρισε στα Λεχαινά οπού είδε το θέμα στα κανάλια, τον έπιασε πανικός, και δεν ήξερε τι να κάνει, αλλά μετά από αρκετές ώρες πήρε τηλέφωνο στην ασφάλεια της Πάτρας . Οι αστυνομικοί τον έφεραν το απόγευμα στην αστυνομική διεύθυνση Αχαΐας οπού και έγινε η ταυτοποίηση ότι είναι ο πατέρας. Έχει και άλλο ένα παιδί το όποιο μένει αύτη την στιγμή με τη μητέρα του στα Λεχαινά.


Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ