Κλείσιμο

Αντιδράσεις πριν καν χτυπήσει το πρώτο καμπανάκι για τα προσφυγόπουλα στις Θερμοπύλες

Υπό τη σκιά αντιδράσεων ετοιμάζονται για την έναρξη της σχολικής χρονιάς τα περίπου 90 προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στις Θερμοπύλες, κι ενώ ακόμα δεν είναι βέβαιο εάν θα μπορέσουν τελικά να πάνε στο σχολείο.

Τα μαθήματα είναι κανονικά προγραμματισμένο να αρχίσουν τη Δευτέρα, όμως αντιδράσεις γονέων στα σχολεία όπου θα φιλοξενηθούν τα προσφυγόπουλα έχουν γεννήσει ανησυχίες για αναβολή.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, παρά την αρχική συναίνεση οι γονείς δηλώνουν αιφνιδιασμένοι από τις αποφάσεις της αρμόδιας διεύθυνσης εκπαίδευσης και σημειώνουν πως δεν υπήρξε ουσιαστικός διάλογος από τους επιτελείς της εκπαίδευσης.

Οι γονείς του 6ου Δημοτικού Σχολείου της Λαμίας που βρίσκεται νότια της πόλης έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση σήμερα Πέμπτη και στη συνέχεια θα πάρουν αποφάσεις.

Οι γονείς του σχολείου στο Μοσχοχώρι, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Λαμία, έχουν προγραμματίσει συνέλευση για την Κυριακή το βράδυ και στη συνέχεια διαβουλεύσεις με τους αρμόδιους.

Οι αρμόδιοι του Κέντρου Φιλοξενίας
των Θερμοπυλών ενημερώνουν τα παιδιά έχουν εμβολιαστεί στο σύνολό τους και δεν έχει διαπιστωθεί καθ' όλο το χρόνο της παραμονής τους κάποια ασθένεια.

Τονίζουν ότι «η δουλειά που έχει γίνει με δασκάλους και καθηγητές από τον περασμένο Φεβρουάριο που λειτουργεί το κέντρο έχει προσαρμόσει πολλούς μαθητές στο κλίμα του σχολείου, καθώς στη μεγάλη τους πλειοψηφία μιλούν άνετα την ελληνική γλώσσα».

Μάλιστα σημειώνουν με έμφαση ότι «ορισμένα παιδιά προσφύγων είναι έτοιμα να ενταχθούν σε κανονικές τάξεις και σε και όχι σε τάξεις προσαρμογής».
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ