Κλείσιμο

«To φάσμα των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων έχει δοθεί στην Digea από το 2014»

To φάσμα των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων έχει δοθεί με διαγωνισμό στην Digea από το 2014, διευκρίνιζαν παράγοντες της τηλεοπτικής αγοράς με αφορμή σημερινές δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά που μίλησε για φάσμα συχνοτήτων. Οι ίδιοι παράγοντες υπογράμμιζαν ότι «αυτό που κάνει σήμερα ο κ. Παππάς και η κυβέρνηση είναι δημοπρασία για τέσσερις μόνο άδειες εκπομπής γενικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας», γεγονός που περιορίζει τη χρήση του φάσματος, πράγμα για το οποίο εγκαλεί τη χώρα μας ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ στην επιστολή του.

Ο κ. Παππάς, μιλώντας σήμερα στον ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κόψει «τον ομφάλιο λώρο των εξαρτήσεων καναλιών - τραπεζών - πολιτικού συστήματος» και ότι η κουβέντα για πέμπτη άδεια γίνεται «για να θολώσουν τα νερά». Ο διαγωνισμός, πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας, θα γίνει, και η επιτροπή ενστάσεων θα αποφανθεί πριν τον δεκαπενταύγουστο για τις τηλεοπτικές άδειες.

Αιχμές για την κυβέρνηση και τις σχέσεις υπουργών με τον εργολάβο δημοσίων έργων Χρήστο Καλογρίτσα διατύπωσε από το βήμα της βουλής ο Κωστής Χατζηδάκης. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στο γεγονός ότι η εταιρεία πήρε τα 3 από τα 8 τμήματα του έργου Πάτρα - Πύργος, παρατήρησε πως ο κύριος Καλογρίτσας διεκδικεί τηλεοπτική άδεια με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο να έχει ήδη εκφράσει την έντονη διαφωνία του, όπως τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης. «Η κυβέρνηση που θέλει να λέει ότι κρατάει τη ρομφαία κατά της διαπλοκής, τι θα κάνει για αυτό το θέμα;» διερωτήθηκε.

«Τις τηλεοπτικές άδειες δίνουν οι κ. Τσίπρας – Καμμένος, την ευθύνη την έχουν αυτοί, γι’ αυτό έχουν και τον κουμπάρο τους (σ.σ Χρήστος Καλογρίτσας) για να πάρει άδεια» ανέφερε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. «Ο κουμπάρος του υπουργού Άμυνας μετά την αλλαγή του νόμου πήρε τα τρία από τα πέντε έργα στον οδικό άξονα Πύργου – Πάτρας» πρόσθεσε. 

Πηγή: skai.gr