Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Μεγαλόπολη λόγω της κακοκαιρίας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσεται ο δήμος Μεγαλόπολης, λόγω των προβλημάτων που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία.

Ειδικότερα, ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, στο δημαρχείο Μεγαλόπολης, για τον συντονισμό των προσπαθειών ώστε να αντιμετωπιστούν τα άμεσα προβλήματα που προέκυψαν από την κακοκαιρία που έπληξε μετά το μεσημέρι σήμερα τη Μεγαλόπολη.

Οι ζημιές που έχουν προκληθεί είναι μεγάλες, τόσο σε δημόσιες όσο και σε ιδιωτικές ιδιοκτησίες, αφού στην περιοχή σημειώθηκε πλημμύρα και το νερό έφθασε σε 7 ώρες τα 191 χιλιοστά.

Σύμφωνα με τα όσα αποφασίστηκαν στη σύσκεψη και κατόπιν συνεννόησης του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, Βαγγέλη Γιαννακούρα και του δημάρχου Μεγαλόπολης, Διονύση Παπαδόπουλου, κινούνται άμεσα οι διαδικασίες για την κήρυξη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης του δήμου Μεγαλόπολης.

Μάλιστα, υπήρξε συνεννόηση του περιφερειάρχη με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και τη Δευτέρα θα κινηθούν όλες οι τυπικές διαδικασίες.

Συνεργεία της πυροσβεστικής, του δήμου και της περιφέρειας βρίσκονται ήδη στη Μεγαλόπολη, για να συνδράμουν τους πολίτες.

Εν τω μεταξύ, στην Τρίπολη αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση, αλλά πλημμύρισαν ισόγεια και υπόγεια σπιτιών, κυρίως στην περιοχή πλησίον του σταθμού ΟΣΕ, ενώ η κατολίσθηση στην Μανθυρέα έχει διακόψει την κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Τρίπολης - Σπάρτης και υπάρχει μεγάλη ουρά αυτοκινήτων στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Στο σημείο σπεύδει μηχάνημα της αντιπεριφέρειας Αρκαδίας, για να αποκαταστήσει τη ζημιά.

Επιπλέον, πρόβλημα υπάρχει και στο δρόμο Τρίπολης - 'Αστρους, στη γέφυρα της Μαγούλας, όπου τα νερά του Γαρεάτη ποταμού έχουν περάσει πάνω από τη γέφυρα.
Πηγή: skai.gr