Κλείσιμο

Μπαράζ προειδοποιήσεων για την κρουαζιέρα λόγω των απεργιών στα λιμάνια

Προειδοποιήσεις για τις επιπτώσεις που έχουν οι κινητοποιήσεις κατά των ιδιωτικοποιήσεων του ΟΛΠ και του ΟΛΘ απηύθυναν τόσο ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας, όσο και οι φορείς της κρουαζιέρας.

Μιλώντας σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Πιτσιόρλας χαρακτήρισε ακραίες και καταστροφικές τις κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών στον ΟΛΘ και υπογράμμισε ότι υπάρχει κίνδυνος να απαξιωθεί το λιμάνι.

Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Γιάννης Κούβαρης αποκάλυψε ότι μία απο τις μεγαλύτερες εταιρείες κρουαζιέρας, η Holland America, προειδοποίησε ότι αν συνεχιστεί η κατάσταση, τότε θα αφαιρέσει τα ελληνικά λιμάνια απο το πρόγραμμά της.

Αύριο Σάββατο στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσουν οκτώ κρουαζιερόπλοια που πρόκειται να αποβιβάσουν και να επιβιβάσουν ταυτόχρονα 6.660 επιβάτες.

Επίσης, άλλοι 2.000 ταξιδιώτες αναμένεται να αποβιβαστούν από ένα κρουαζιερόπλοιο προκειμένου να επισκεφθούν την Αττική.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση εξετάζει σχέδιο για τη μετάταξη των υπαλλήλων των δύο λιμανιών σε φορείς ή νομικά πρόσωπα του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημοσίου τομέα, ώστε να λήξουν οι κινητοποιήσεις που έχουν παραλύσει τα δύο μεγάλα λιμάνια της χώρας.

Μάλιστα, ο αρμόδιος υπουργός Θοδωρής Δρίτσας έχει αποστείλει και σχετική επιστολή στα συνδικάτα των εργαζόμενων.

Αποκλεισμένο από την Αστυνομία αυτή την ώρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, στη λεωφόρο Αθηνών, λόγω συγκέντρωσης εργαζόμενων του ΟΛΠ, με αφορμή τη Γενική Συνέλευση των μετόχων του Οργανισμού στις 10:00 το πρωί.
Πηγή: skai.gr