Δ. Καμμένος: Κίνδυνος απώλειας 15.320 τουριστών σε μία μέρα από την απεργία στον Πειραιά

Σήμα κινδύνου για τον τουρισμό της κρουαζιέρας και την τεράστια απώλεια εσόδων εξαιτίας της απεργίας των λιμενεργατών χτυπά ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος με επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Ναυτιλίας, δεν διστάζει να καταλογίσει στην κυβέρνηση καθυστέρηση στην αντιμετώπιση του ζητήματος.

Ο ίδιος ο βουλευτής φέρνει στο φως μία άκρως αποκαλυπτική επιστολή του προέδρου του ΟΛΠ προς τα υπουργεία Ναυτιλίας και Τουρισμού, καθώς και το ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με την οποία μόνο για το προσεχές Σάββατο υπάρχει κίνδυνος να χαθούν 15.320 τουρίστες από οκτώ κρουαζιερόπλοια τα οποία δεν θα μπορέσουν να δέσουν στο λιμάνι του Πειραιά λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Όπως προκύπτει από το επίμαχο έγγραφο, για τα επτά από τα οκτώ συνολικά κρουαζιερόπλοια έχει προγραμματιστεί η αλλαγή επιβατών, για την εξυπηρέτηση των οποίων απαιτείται η διάθεση ικανοποιητικού αριθμού προσωπικού καθώς και μέσων για την φόρτωση-εκφόρτωση βαλιτσών και την παραλαβή εφοδίων.

«Είναι προφανές ότι τα συγκεκριμένα πλοία, αν συνεχιστούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις του προσωπικού του ΟΛΠ, δεν θα εξυπηρετηθούν, με αποτέλεσμα να υπάρξουν απρόβλεπτες συνέπειες για τον τουρισμό και την ελληνική οικονομία γενικότερα», σημειώνει με εμφανή αγωνία ο πρόεδρος του ΟΛΠ στην επιστολή τους προς τα αρμόδια υπουργεία.

Προσθέτει ότι δύο εξ των κρουαζιερόπλοιων δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν σε κανένα άλλο λιμάνι. «Και η μη εξυπηρέτησή τους θα προκαλέσει καταστροφικά αποτελέσματα για την ελληνική κρουαζιέρα που τόσο πολύ έχει προσπαθήσει το λιμάνι του Πειραιά, καταλήγει ο κ. Κούβαρης.

Μάλιστα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, υπογραμμίζει ότι ο Οργανισμός έχει γίνει ήδη δέκτης εντόνων διαμαρτυριών από τις εταιρείες κρουαζιέρας για την κατάσταση που επικρατεί με την παρατεταμένη απεργία.

Εκτός από την κρουαζιέρα, στην ερώτησή του ο Δημήτρης Καμμένος, τονίζει ότι πλήττονται τόσο οι εξαγωγικές εταιρίες όσο και η μεγάλη τσιμεντοβιομηχανία, προκαλώντας – όπως αναφέρει – τεράστιες συνέπειες στην ελληνική οικονομία και τον τουρισμό. Ο βουλευτής του συγκυβερνώντος κόμματος ερωτά τον Θεόδωρο Δρίτσα τι πρωτοβουλίες προτίθεται να λάβει και ζητά στοιχεία για το ύψος της απώλειας εσόδων για το κράτος.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά