Κλείσιμο

Πατέρας της 4χρονης: Γιατί δεν έγινε ΕΔΕ; – Υπ. Υγείας: Θα διερευνηθεί ο θάνατος

«Θα διερευνηθούν πλήρως οι συνθήκες θανάτου της τετράχρονης Μελίνας» διαβεβαιώνει το υπουργείο Υγείας, επτά μέρες μετά τον τραγικό θάνατό του κοριτσιού σε επέμβαση ρουτίνας για την αφαίρεση αδενοειδών εκβλαστήσεων («κρεατάκια»).

«Το συμβάν θα διερευνηθεί πλήρως, έτσι ώστε να δοθούν πειστικές απαντήσεις και να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες προκύψουν» διαβεβαιώνει το υπουργείο, την ώρα που ο πατέρας της μικρής κατήγγειλε στον ΣΚΑΪ ότι δεν έχει γίνει ούτε ΕΔΕ για το θέμα.

«Πριν σβήσει η πυρκαγιά σε ένα κτίριο στο Νέο Ψυχικό διατάχθηκε ΕΔΕ γιατί όχι στο παιδί μου; Μπορείτε να μού πείτε;» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο τραγικός πατέρας επανέλαβε ότι ο γιατρός που έκανε την εγχείριση τού είπε ότι «το παιδί σας κατά τη διάρκεια της ανάνηψης παρουσιάζει βροχόσπασμο. Δεν έχουμε ένδειξη ότι κινδυνεύει η ζωή του παιδιού αυτήν τη στιγμή, αλλά για την ασφάλειά του θα μεταφερθεί στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ». «Τότε κατάλαβα ότι κάτι πάει λάθος δεν είμαι ανίδεος» ανέφερε. 

Από την πλευρά του, το υπουργείο αναφέρει ότι «έχει φροντίσει να κινηθούν όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες για την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού έτσι ώστε να δοθούν πειστικές απαντήσεις και να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες εφόσον προκύψουν.»
Το υπουργείο Υγείας προσθέτει ότι «την επόμενη μέρα από τον θάνατο της 4χρονης (29.12.2015) ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου ΠΑΓΝΗ- Γ.Ν. «Βενιζέλειο» ο οποίος εκτελεί χρέη διοικητή, έδωσε εντολή για τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης. Παράλληλα, το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας (ΣΕΥΥΠ) στο πλαίσιο διερεύνησης του συμβάντος και σε συνεννόηση με το Υπουργείο, ζήτησε όλα τα απαραίτητα έγγραφα από τη διοίκηση του Βενιζέλειου προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ενδεδειγμένη ελεγκτική παρέμβαση του Σώματος. Σημειώνεται ότι στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η τελική ιατροδικαστική έκθεση με βάση τις τοξικολογικές εξετάσεις που εκκρεμούν και η οποία αναμένεται να προσδιορίζει τα ακριβή αίτια θανάτου του κοριτσιού.»

«Το υπουργείο Υγείας ήταν ενήμερο από την πρώτη στιγμή για το συμβάν και για τις ενέργειες που έχουν γίνει, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και διαβεβαιώνει κατηγορηματικά ότι θα ελεγχθεί κάθε πτυχή αυτής της υπόθεσης, θα τηρηθούν στο ακέραιο οι νόμιμες διαδικασίες και θα αποδοθούν οι ενδεχόμενες ευθύνες προς κάθε κατεύθυνση. Για την πολιτική ηγεσία προέχει- πέρα από την απόδοση ευθυνών- η προάσπιση της αξιοπιστίας του δημόσιου συστήματος υγείας και της ασφαλούς και αποτελεσματικής φροντίδας των ασθενών στα νοσοκομεία της χώρας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης δήλωσε ότι «είναι πολύ λυπηρό και τραγικό το γεγονός. Να είστε σίγουροι ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει κάνει όλα αυτά που έπρεπε να κάνει, χωρίς να βγαίνει και να διατυμπανίζει τι κάνει, προκειμένου να ερευνηθεί εξονυχιστικά το περιστατικό και να αποδοθούν ευθύνες εκεί που υπάρχουν, αν υπάρχουν». 
Πηγή: skai.gr