Κλείσιμο

Πέντε συνολικά οι νεκροί στο Norman Atlantic (upd)

Τέσσερις ακόμα νεκροί εντοπίστηκαν στη θάλασσα κοντά στο ακυβέρνητο πλοίο «Norman Atlantic», όπως όπως ανακοίνωσε το ελληνικό υπουργείο Ναυτιλίας, επιβεβαιώνοντας φόβους για αύξηση του αριθμού των νεκρών.

Τα νέα θύματα δεν αποκλείεται να είναι παράτυποι μετανάστες, με τον υπουργό Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, να δηλώνει πως εννέα άτομα που δεν είχαν ταξιδιωτικά έγγραφα συνελήφθησαν πριν τον απόπλου του σκάφους στο λιμάνι της Πάτρας ενώ προσπαθούσαν να επιβιβαστούν.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχουν λαθρεπιβάτες στο σκάφος, αρνούμενος όμως και να το επιβεβαιώσει.

Ήδη από την Κυριακή είχε επιβεβαιωθεί ο θάνατος ενός Έλληνα, ο οποίος σκοτώθηκε όταν εγκλωβίστηκε στη σκάλα διαφυγής του πλοίου.

Συνολικά έχουν διασωθεί 407 επιβάτες σε σύνολο 478 επιβαινόντων. Δεν υπάρχουν καταγεγραμμένοι αγνοούμενοι ανάμεσα στους καταγεγραμμένους επιβάτες.

Σύμφωνα με όσα έγραψε ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι στο Twitter, στο πλοίο έχει απομείνει μόνο το πλήρωμα.

Τα αίτια της πυρκαγιάς που προκάλεσε την τραγωδία δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί, με τον εισαγγελέα του Μπάρι να ανοίγει έρευνα για ποινικές ευθύνες για την υπόθεση.

Επτά άτομα, έξι Έλληνες και ένας αλλοδαπός, ήδη έχουν μεταφερθεί στην Κέρκυρα με ελληνικό ελικόπτερο.

Στις 19:00 το απόγευμα αναμένονται και άλλοι επιβάτες, που θα μεταφερθούν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας με C-130 από το Μπάρι.

Στο λιμάνι της Κέρκυρας και στη συνέχεια στον Πειραιά θα φτάσει το πλοίο Cruise Europa που θα μεταφέρει και άλλους επιβάτες του ακυβέρνητου σκάφους.
Πηγή: skai.gr