Διόδια

Σε εξέλιξη η μεγάλη επιστροφή μετά το Πάσχα: Αυξημένη κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου και χαμηλές ταχύτητες από τα διόδια του Ισθμού μέχρι τους Αγίους Θεοδώρους

Σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας για την επιστροφή των εκδρομέων

Κλείσιμο

Αυξημένη κίνηση με τη λειτουργία των καταστημάτων - Ένταση στη Θεσσαλονίκη

Αυξημένη είναι σήμερα Κυριακή κίνηση σε εμπορικούς δρόμους της Αθηνάς και του Πειραιά, καθώς θα παραμείνουν ανοιχτά έως τις 8 το βράδυ τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα, και έως τις 6 το απόγευμα τα μικρότερα, στο πλαίσιο του δεκαήμερου των ενδιάμεσων φθινοπωρινών εκπτώσεων, ώς τις 10 Νοεμβρίου.

Συγκέντρωση έξω από μεγάλο εμπορικό κατάστημα στο Μαρούσι πραγματοποίησαν μέλη της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΛΕ).

Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις της χώρας, ενώ στη Θεσσαλονίκη επικράτησε ένταση έξω από πολυκατάστημα όταν συνδικαλιστές επιχείρησαν πολίτες να ψωνίσουν, με αποτέλεσμα μια διαδηλώτρια να τραυματίζεται ελαφρά.

Κατά στη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης.

Στο μεταξύ, στάσιμη χαρακτηρίζει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου (ΕΣΕΕ) την κατάσταση με τα λουκέτα στην αγορά, όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία έρευνας που πραγματοποίησε η Συνομοσπονδία. Αναλυτικά τα στοιχεία της έρευνας θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.

"Η κυβερνητική απόφαση για κατάργηση της «Κυριακής-αργίας» ωφελεί για μια ακόμα φορά μόνο τα μεγάλα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές εμπορικές αλυσίδες. Ζημιώνει όχι μόνο τους εμποροϋπαλλήλους, που τους αναστατώνει την οικογενειακή και προσωπική ζωή και τους διαλύει τις εργασιακές σχέσεις, αλλά και τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, που δεν μπορούν οικονομικά και λειτουργικά να ανταποκριθούν σε αυτό το μέτρο και οδηγούνται σε μαζικά νέα λουκέτα, αυξάνοντας έτσι και την ανεργία" υποστηρίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ