Κλείσιμο

Μεγάλη συμμορία διακίνησης ναρκωτικών έσπασε η ΕΛΑΣ στην Καβάλα

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας έχουν ήδη προσαχθεί οι 24 συλληφθέντες που κατηγορούνται μεταξύ άλλων για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και συνελήφθησαν μετά τη μεγάλη επιχείρηση που ολοκλήρωσε χθες η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας.

Η έρευνα των ανδρών της Δίωξης Ναρκωτικών και της Ασφάλειας διήρκεσε περισσότερο από δύο μήνες σε Καβάλα, Ελευθερούπολης, Αμυγδαλεώνα, Χρυσούπολη και Θεσσαλονίκη, όπου διέμεναν ή κινούνταν οι 24 συλληφθέντες. Στην έρευνα πολύτιμη ήταν η συνδρομή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών καθώς για την παρακολούθηση των συνομιλιών των υπόπτων.

Από συνομιλίες διασταυρώθηκε και η συμμετοχή στη σπείρα ενός συνταξιούχου αστυνομικού, ο οποίος ήταν στην προσωπική φρουρά πρώην υφυπουργού, που εκλέγονταν στον νομό Καβάλας.

Στην ομάδα των συλληφθέντων περιλαμβάνεται ένας 37χρονος Αλβανός και δύο γυναίκες, που διακινούσαν κάνναβη, με τη μία εξ αυτών να είναι μνηστή ενός εκ των τεσσάρων επικεφαλής της σπείρας.

Τα διευθύνοντα μέλη της οργάνωσης είτε προμηθεύονταν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, είτε καλλιεργούσαν φυτά κάνναβης και στη συνέχεια, διέθεταν τις ποσότητες αυτές στα υπόλοιπα μέλη, τα οποία με τη σειρά τους τις διακινούσαν σε χρήστες. Με αυτόν τον τρόπο, η εγκληματική ομάδα αποκόμιζε σημαντικά οικονομικά οφέλη από την εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν, με τη συνδρομή αστυνομικών σκύλων, σε σπίτια και αγροτικές περιοχές, σε Καβάλα, Χρυσούπολη και Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

6.213,8 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 23 φυτά κάνναβης, ύψους 0,80 έως 2 μέτρων και σπόροι κάνναβης, μικροποσότητα ηρωίνης, 1 σύστημα τεχνητού φωτισμού για την ανάπτυξη των φυτών, 9 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 36 κροτίδες, 46 φυσίγγια κρότου, 3 μαχαίρια, 2 πλαστές στρόγγυλες σφραγίδες του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, 8 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και 7 μοτοσικλέτες, 33 κινητά τηλέφωνα και 6.815 ευρώ.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ