Σταθάκης: Έκοψαν το ρεύμα στην 56χρονη για οφειλές 1 ή 2 μηνών – είχαν κόψει και τη σύνταξη

«Οι λογαριασμοί της ΔΕΗ της 56χρονης ήταν πλήρως τακτοποιημένοι μέχρι και τα Χριστούγεννα του 2013, μιλάμε για 1 με 2 μήνες καθυστέρηση το 2014» κατήγγειλε μέσω του ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης, στον απόηχο του θανάτου της αφότου συνεργείο της ΔΕΗ τής έκοψε το ηλεκτρικό ρεύμα λόγω χρεών.

Όσον αφορά τη διακοπή της σύνταξης του ΟΓΑ, έκανε λόγο για «τρομερή τραγωδία». «Έπαιρνε σύνταξη από τον ΟΓΑ που δικαιούτο, και διεκόπη για ένα χαρτί, ότι δεν διέκοψε από τα μητρώα του ΟΑΕΕ το ανθοπωλείο που λειτούργησε μόνο για δυο χρόνια. Έπρεπε με χαρτί του ΟΑΕΕ να αποκατασταθεί άμεσα η σύνταξη» σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Σταθάκης πρόσθεσε για τη ΔΕΗ ότι «υπήρξε παρέμβαση απο την πλευρά μου με όλο το φάκελο, θεωρήθηκε ότι δεν είναι πλήρης για να κατατεθεί για το κοινωνικό τιμολόγιο... Αυτό που προέχει είναι η ΔΕΗ να μας ενημερώσει για την πολιτική αποσύνδεσης του ρεύματος απο διαμερίσματα που είναι πρώτη κατοικία, τις κατευθύνσεις που δίνει η σημερινή διοίκηση για τα νοικοκυριά αυτά» επισήμανε.

«Είχαμε επικοινωνία σε κάθε βλάβη σε κάθε διακοπή» σημείωσε συγκλονισμένος από την πλευρά του στο σταθμό μας ένας από τους δυο γιους της.

Δεν είχε δηλωθεί η άτυχη γυναίκα στους καταλόγους των ευάλωτων καταναλωτών της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ, επέμεινε πάντως στο Mega ο εκπρόσωπος της ΔΕΗ Κίμων Στεργιώτης. Η ΔΕΗ, πρόσθεσε, θα περιμένει το εισαγγελικό πόρισμα, και ζήτησε από όλους να σεβαστούν την εισαγγελική έρευνα που είναι σε εξέλιξη. Σημειώνεται ότι η ΔΕΗ έχει διορίσει δικό της πραγματογνώμονα για την έρευνα της υπόθεσης. 

Η ΔΕΗ διαψεύδει με ανακοίνωση της τα όσα υποστήριξε στον ΣΚΑΪ ο Γιώργος Σταθάκης, πως δηλαδή η επιχείρηση γνώριζε ότι η 56χρονη παραπληγική που πέθανε στα Χανιά αφού της έκοψαν το ρεύμα χρειαζόταν μηχανική υποστήριξη.

Η κηδεία της 56χρονης
 θα γίνει στις 4 μετά το μεσημέρι, στο Πατελάρι του Δήμου Πλατανιά.

Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ